Onderwijsgroep Tilburg realiseert ICT toekomst vanuit Datacenter Brabant!


Datacenter Brabant gaat een centrale plek vervullen in de ICT toekomst van Onderwijsgroep Tilburg. Door alle betrokken partijen is hiertoe een overeenkomst getekend.

Het partnership behelst in eerste instantie het leveren van rackspace (colocatie) en vervolgens de transformatie van colocatie naar cloudcomputing. In de eerste fase wordt de volledige IT infrastructuur van Onderwijsgroep Tilburg geplaatst in het Tier 3 Datacenter Brabant. In fase 2 wordt de bestaande IT infrastructuur uit gefaseerd en vervangen door de cloudcapaciteit van IT dienstverlener SLTN vanuit Datacenter Brabant.

Uiteindelijk werken de 15000 studenten en medewerkers van Onderwijsgroep Tilburg volledig virtueel op de platvorm vanuit Datacenter Brabant

Jan Schrevel, Projectmanager: “Met de aftrap van het meerjaren beleidsplan voor ICT binnen Onderwijsgroep Tilburg is begonnen richting te geven aan de ICT infrastructuur van de toekomst. Doelstelling is om ICT blijvend een juiste bijdrage te laten leveren aan de onderwijsdoelstellingen. Gemeten vanuit de tevredenheid van de gebruikers. De samenwerking voelt als een partnership. Een partnership waarbij alle partijen volledig begrijpen wat het belang is en welke factoren de samenwerking tot een succes maken. Het state-of-the-art datacenter van Datacenter Brabant levert in ieder geval het juiste fundament voor de toekomst.”

Ben van de Wijgert, Sales Manager Datacenter Brabant: “Wij zijn bijzonder trots dat we juist deze invulling aan het partnership kunnen geven. Het volledige proces heeft ons steeds uitgedaagd om innovatief en met visie de juiste oplossing te realiseren. Het bewijs is geleverd dat het kennisnetwerk rond Datacenter Brabant in staat is om een dergelijk vraagstuk kundig en bekwaam te realiseren. Met name op het gebied van het cloud-platform en de glasvezelverbindingen tussen Datacenter Brabant en de locaties van Onderwijsgroep Tilburg. Dit gaf de doorslag. De studenten en de medewerkers zijn zeker van de beschikbaarheid van informatie vanuit ons datacenter.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.