Onderzoek: bedrijven reserveren hoog opleidingsbudget voor ICT’ers

Internet of Things en beveiliging belangrijke kopzorgen voor bedrijven

  • Bedrijfsnieuws van
  • Computable
  • geplaatst op
  • 29 oktober 2014 12:16 uur

74 procent van de Nederlandse bedrijven heeft opleidingsbudget beschikbaar voor ICT’ers. Bij grote organisaties (met meer dan driehonderd medewerkers) ligt dat percentage zelfs nog hoger: 84 procent. Bij maar liefst dertig procent is er een bedrag hoger dan 25.000 euro per jaar voor gereserveerd. Dit blijkt uit onderzoek van ICT-vakblad Computable in samenwerking met Jaarbeurs. Mogelijk is het vrijmaken van dergelijke grote budgetten het gevolg van het opkomende Internet of Things (IoT) en de zorgen met betrekking tot beveiliging. Het IoT is dan ook het overkoepelende thema van het grootste IT-evenement van Nederland – een combinatie van Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event – dat vandaag van start gaat in Jaarbeurs Utrecht.

Het Internet of Things

Computable en Jaarbeurs ondervroegen ruim vijfhonderd professionals (van wie minimaal een derde IT-professional en een derde IT-beslissingsbevoegd is), voornamelijk werkzaam bij bedrijven met meer dan driehonderd medewerkers. Van de respondenten verwacht zestig procent dat het IoT een grote impact zal hebben op de organisatie. Waar slimme apparaten voor de consument slechts een gadget zijn, levert het IoT bedrijven een schat aan informatie op. De gegevens die allerlei apparaten registreren en via het internet doorgeven, zijn niet alleen in te zetten voor marketingdoeleinden, maar ook te gebruiken om producten en dienstverlening te optimaliseren. Slechts twintig procent van de ondervraagden ziet geen grote gevolgen van het IoT voor de eigen organisatie.

Beveiliging

Beveiliging blijkt eveneens een issue waar veel bedrijven zich op dit moment mee bezig houden. 68 procent van de respondenten ziet dit als grootste uitdaging nu steeds meer medewerkers mobiel werken – hetzij met een zakelijk apparaat, hetzij met hun eigen device. 45 procent ziet het toegankelijk maken van bedrijfsdata op mobiele apparatuur als grootste uitdaging. Voor 41 procent is dit het beheer ervan. Ook op het gebied van cloud computing – het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens – maken organisaties zich zorgen over beveiliging. Voor 65 procent is dit een uitdaging. 48 procent is bezorgd over privacy als het gaat om cloud computing. Een minder groot punt van zorg vinden bedrijven de afhankelijkheid van leveranciers (38 procent) en wet- en regelgeving (33 procent).

Ivo Meertens, Markt Manager bij Jaarbeurs en verantwoordelijk voor de IT-beurzen: “De resultaten van het onderzoek bevestigen onze vermoedens over de verwachte impact van het IoT. Dat is exact de reden dat het IoT dit jaar het overkoepelende thema van de IT-beurzen is. Bedrijven die inspelen op de mogelijkheden die het IoT biedt, hebben de kans om een voorsprong op te bouwen op hun concurrenten die deze trend nog niet omarmen. Infosecurity.nl, Storage Expo en The Tooling Event bieden de handvatten om organisaties klaar te stomen voor het tijdperk dat al is begonnen.”

Sander Hulsman, hoofdredacteur van Computable: “Bedrijven blijken hun medewerkers volop mogelijkheden voor ICT-bijscholing te bieden. Met name op bepaalde deelgebieden in de ICT heerst nog altijd gebrek aan goede experts en staan bedrijven dus te springen om nieuwe professionals. Bijscholing is dan ook een belangrijk middel om medewerkers te behouden en hen op het juiste kennisniveau te brengen én te houden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...