Onderzoek Networking4all: Online consumenten kijken kritisch naar beveiliging webwinkels

  • Bedrijfsnieuws van
  • Networking4all
  • geplaatst op
  • 10 januari 2017 11:11 uur

Uit een exploratief onderzoek verricht door internetbeveiligingsbedrijf Networking4all blijkt dat online consumenten de betrouwbaarheid van webwinkels voornamelijk controleren op basis van de adresbalk.

Aanleiding tot het onderzoek was het rapport Norton Cyber Security Insights 2016 uitgevoerd door Symantec. Daaruit bleek dat in 2016 wereldwijd 689.4 miljoen mensen slachtoffer zijn geworden van cybercrime. Daarbij is er 118.5 biljoen euro aan schade veroorzaakt. In Nederland zijn er 2.4 miljoen mensen gedupeerd voor 888.8 miljoen euro.

Networking4all vroeg online consumenten of zij de webwinkel beoordelen en op welke manier. Maar liefst 73 procent van de respondenten vindt de betrouwbaarheid van een webwinkel belangrijk en controleert deze dan ook. Dit begint met het oordelen of de webwinkel over een HTTP of een HTTPS verbinding beschikt. Zo ziet de consument dat zijn klant- en betalingsgegevens veilig worden verwerkt en opgeslagen. 64 procent van de onderzoeksgroep voert deze actie uit. Bijna driekwart van de respondenten controleert de domeinnaam en extensie.

Bijna de helft van alle respondenten beoordeelt de webshop bij het aangaan van een transactie. Dat maakt de adresbalk een belangrijk middel om de conversie te waarborgen. Want grotendeel (83%) verbreekt het bezoek en de transactie zonder terug te keren als blijkt dat de webwinkel niet aan hun criteria voldoen. Andere criteria waar op wordt gecontroleerd professionele vormgeving (71%), registratie in en een register (21%) en keurmerken (48%).

Gevoelig

De kritische houding van online consumenten is terecht. Want de onderzoekers van Networking4all vroegen tevens naar de verschillende gegevens die de respondenten in de afgelopen 5 jaar hebben overhandigd aan een webwinkel. Naast de gebruikelijke gegevens overhandigen consumenten ook wel eens gevoelige informatie zoals het BSN nummer, documentnummer identificatiedocument, bankrekeningnummer of de pincode. Tevens verlenen consumenten met enige regelmaat toegang tot de social media accounts, waarmee nog meer informatie wordt vergeven.

De overige resultaten van het onderzoek zullen op 18 januari tijdens een lezing van Networking4all op de Webwinkel Vakdagen worden gepresenteerd. Deze lezing vindt plaats van 12:00 tot 12:30 in lezingzaal 6.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Dit artikel wordt u aangeboden door Networking4all

Networking4all is een deskundige en service gerichte leverancier van SSL certificaten, veiligheidsscans en overige internet security producten. Networking4all bedient a-merken die actief zijn in branches zoals de detailhandel, zakelijke dienstverlening, ICT, industrie, gezondheidszorg, onderwijs en overheid.

Al sinds 2000 wordt Networking4all door haar klanten gewaardeerd voor de persoonlijke service, vakkennis en snelle levering. Networking4all is tevens preferred partner van de meest vertrouwde SSL merken, zoals Symantec, Thawte, GeoTrust, Certum en GlobalSign.

Bekijk direct ons aanbod, bescherm uw website of word reseller.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Abbatis
Raf Vantongerloo: De eigenaar van dit éénmanszaakje is niet alleen een ontzettende eikel, hij is ook technisch volle...

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...