Onderzoeksrapport van Enterprise Strategy Group: VM-bewuste storage van Tintri zorgt voor drastische kostenbesparingen

Gebruikers van de ‘all flash’ storage arrays van Tintri kunnen de operationele kosten met 74 procent terugdringen dankzij vereenvoudigd beheer van virtualisatieomgevingen en zakelijke clouds

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tintri
  • (PR-bureau:
  • Touchdown PR)
  • geplaatst op
  • 19 december 2016 13:07 uur

Tintri maakt vandaag de bevindingen bekend van een nieuw onderzoeksrapport van de Enterprise Strategy Group (ESG). Volgens dit rapport bieden de ‘all flash’ storage arrays van Tintri betere totale eigendomskosten, automatisering en beheerinzichten dan volledig op flash gebaseerde storage arrays die op traditionele architecturen zijn gebaseerd.

Het rapport van ESG, “Quantifying the Value of Tintri VM-aware All-Flash and Hybrid Storage Arrays” getiteld, vormt de neerslag van analyses van diverse praktijkimplementaties van storage arrays. Een van de bevindingen is dat de ICT-opslag van Tintri de operationele kosten tot 74 procent kan terugdringen. Verder blijkt dat Tintri betere integratie biedt met virtualisatieomgevingen en meer informatie aanlevert over processen en problemen. Hoewel deze bijkomende voordelen niet in cijfers konden worden uitgedrukt, besparen ze organisaties wel veel tijd.

“Uit het onderzoek van ESG komt naar voren dat de return on investment (ROI) en lagere operationele kosten de belangrijkste overwegingen zijn voor het rechtvaardigen van ICT-investeringen”, aldus Aviv Kaufmann, senior lab analyst bij ESG. “Die lagere operationele kosten vormen ook de reden waarom bedrijven overwegen om over te stappen naar de publieke cloud. Uit onze onderzoeksresultaten blijkt dat de technologie van Tintri de beheercomplexiteit en kosten van een zakelijke cloud sterk kan terugdringen.”

Volgens het onderzoek van ESG kunnen organisaties over een periode van drie jaar 284.000 dollar besparen door één Tintri T5000 all-flash storage array in te zetten in plaats van andere all flash arrays die met LUN’s werken. Deze kostenbesparingen kunnen resulteren in een ROI van 196 procent en een terugverdientijd van 12 maanden. Dit is een van de redenen waarom grote ondernemingen, met inbegrip van ruim 20% van alle Fortune 100-bedrijven, hun gevirtualiseerde servers, desktops en databases aan Tintri toevertrouwen. Organisaties die geïnteresseerd zijn in het berekenen van de potentiële kostenbesparingen kunnen hiervoor gebruikmaken van een speciale calculator van ESG die bij Tintri kan worden aangevraagd.

Het rapport van ESG wijt de operationele kostenbesparingen aan het vermogen van de systemen van Tintri om de opslagprestaties zelfstandig te beheren en taken zoals replicatie, klonen en het waarborgen van de quality of service uit te voeren op het niveau van virtuele machines. Tintri biedt organisaties daarnaast zicht op de latency voor alle ICT-, netwerk- en opslagbronnen binnen hun infrastructuur. Probleemoplossing vergt op deze manier geen giswerk meer en neemt slechts een paar seconden in beslag. De meeste organisaties vertelden ESG dat ze minder dan een uur per week nodig hadden voor het beheer, de bewaking en het onderhoud van hun door Tintri ondersteunde storage-omgeving.

Chuck Dubuque, vice president Product Marketing bij Tintri: “Nu ICT-managers hun budgetten en middelen investeren in de cloud in plaats van traditionele architecturen, hebben ze betrouwbare oplossingen nodig die de prestaties van gevirtualiseerde applicaties kunnen garanderen. Het rapport van ESG bevestigt dat onze klanten hun cloud-infrastructuren blijven bouwen met de storage arrays van Tintri. Op deze manier kunnen ze beschikken over clouds met de schaalomvang en flexibiliteit van Amazon en de controle en automatisering van een zakelijke cloud.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...