One Identity stoomt organisaties klaar voor digitale transformatie door Identiteiten in de Cloud beheersbaar te maken

  • Bedrijfsnieuws van
  • One Identity
  • geplaatst op
  • 23 januari 2017 09:16 uur

One Identity, een erkend leider in oplossingen voor identity and access management (IAM), introduceert One Identity Connect for Cloud. Deze nieuwe oplossing maakt het beheer van gebruikersidentiteiten in cloud-applicaties mogelijk. Hierdoor verwijdert de nieuwe oplossing een belangrijk obstakel van de digitale transformatie. Organisaties kunnen nu ook identiteitsbeheer, toegangscontrole, compliance-rapportage en provisioning/de-provisioning toepassen op populaire cloud-gebaseerde applicaties, waaronder Salesforce, ServiceNow, Box.net, DropBox, Concur, Amazon AWS en honderden andere.

One Identity Connect for Cloud breidt de functionaliteit van One Identity Manager uit naar cloud-applicaties en vertegenwoordigt daarmee een belangrijke mijlpaal op het gebied van IAM. Het is tevens de eerste oplossing op de markt die gebruik maakt van de open standaard System for Cross-domain Identity Management (SCIM) als gemeenschappelijke interface tussen applicaties op locatie en SaaS-oplossingen. One Identity-developers kunnen daarmee tegemoetkomen aan de IAM-eisen van uiteenlopende cloud-applicaties via één en dezelfde SCIM-interface.

Voor de ondersteuning van SCIM in Identity Manager wordt gebruikgemaakt van Dell Boomi (Boomi)-technologie, een integration-platform-as-a-service (iPaas)-oplossing die cloud-applicaties in staat stelt om rechtstreeks te communiceren met One Identity Manager. Dit maakt integraal identiteitsbeheer voor cloud-applicaties mogelijk in hybride omgevingen, die eerder lastig te beheren waren. In tegenstelling tot concurrerende oplossingen die de ontwikkeling van speciale connectors voor elke cloud-applicatie vereisen, biedt Connect for Cloud één gemeenschappelijke interface. Dit maakt een einde aan de noodzaak tot maatwerk en eenmalige koppelingen met honderden cloud-applicaties.

“Het enthousiasme waarmee One Identity het Boomi-platform omarmt geeft blijk van ons vermogen om een einde te maken aan een belangrijk pijnpunt van organisaties: integratieproblemen. Daarmee helpen we klanten met hybride omgevingen om snel en naadloos cloud-applicaties te beheren. Dankzij de combinatie van One Identity en Boomi zijn integrale en uitgebreide IAM-mogelijkheden eindelijk binnen handbereik”, zegt Chris McNabb, de CEO van Dell Boomi. “Steeds meer aanbieders van cloud-applicaties en zakelijke development-teams doen een beroep op Boomi om snelle time-to-value te realiseren dankzij sterk verkorte implementatietijden en drastische kostenbesparingen ten opzichte van traditionele integratieoplossingen.”

Ondersteuning voor digitale transformatie
Uit een in 2016 uitgevoerde enquête onder bedrijven wereldwijd bleek dat 97 procent van alle organisaties investeert in technologieën voor digitale transformatie. Desondanks gaf slechts 18 procent van de respondenten aan dat de beveiliging een noemenswaardige rol speelt bij deze initiatieven. De meest waarschijnlijke oorzaak hiervan is dat de beveiliging de voortgang van deze projecten vertraagt. Gezien het feit dat cloud-applicaties een belangrijke rol spelen bij elk digitaal transformatietraject, minimaliseert Connect for Cloud de beveiligingsproblemen die met het gebruik daarvan gepaard gaan. Dit maakt een snellere en completere inzet van cloud-applicaties mogelijk. Organisaties kunnen zo identiteitsbeheer gebruiken voor applicaties op locatie, in de cloud en in hybride omgevingen via één interface en met één verzameling van beleidsregels, workflows en identiteiten. Dit biedt hen een compleet overzicht van alle gebruikers, toegangsrechten, data en applicaties, ongeacht hun locatie.

“One Identity Connect for Cloud is een compacte oplossing voor developers, biedt naadloze integratie voor beveiligingsprofessionals en is voor iedereen eenvoudig te beheren. Dit product vertegenwoordigt een belangrijke doorbraak voor cloud-gebaseerde IAM die alles biedt wat nodig is voor het beveiligen van identiteiten in de cloud”, aldus Jackson Shaw, senior director Product Management bij One Identity. “One Identity Connect for Cloud is een voorbeeld van de vele manieren waarop de innovaties van One Identity een einde maken aan obstakels rond legacy beveiliging en organisaties in staat stellen om in de hoogste versnelling te opereren.”

Beschikbaarheid
One Identity Connect for Cloud is per direct wereldwijd verkrijgbaar voor gebruikers van One Identity Manager 7.1.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.