Openprovider gaat over op abonnement structuur

 • Bedrijfsnieuws van
 • Openprovider
 • geplaatst op
 • 1 oktober 2014 09:29 uur

In de wereld van domein registrars is een hoop aan de hand. Enerzijds lanceert ICANN meer dan 1000 nieuwe gTLD’s (generic Top Level Domain) waarvan Openprovider alle generiek beschikbare implementeert voor haar klanten.

Anderzijds is er een toenemende prijsdruk merkbaar op de domein registraties. Grote partijen onderhandelen steeds scherpere prijzen per domeinnaam uit bij domein registrars.
Naar onze mening is die trend niet te stoppen omdat de toegevoegde waarde die een domein registrar op haar producten levert gewoonweg niet erg hoog is. In ieder geval niet hoog genoeg om tientallen tot soms wel honderden procenten marge te rechtvaardigen. Bovendien concurreren veel hosters met domeinnaam prijzen die onder de kostprijs liggen en verdienen hun geld met de upsell van andere producten.

Sinds een paar jaar experimenteert Openprovider met zogenaamde Flat Fee deals die vooral op de grotere hosters gericht zijn. Voor een vast bedrag per jaar kan een grote hoster alle domeinnamen, SSL-certificaten en Parallels-licenties tegen kostprijs aanschaffen. De voordelen zijn evident:

 • Focus op core business
 • Maximaal rendement op producten die wel belangrijk maar geen core business zijn
 • Geen onderhandelingen met diverse leveranciers voor betere prijzen. Het gebundelde inkoopvolume leidt tot inkoopmacht
 • Geen investeringen in onderhoud van API’s en toevoegen nieuwe producten
 • Eén factuur voor alle diensten
 • Uitstekende support die gemiddeld met 9,1 wordt gewaardeerd door onze klanten
 • 15 developers (en groeiend) die continue de producten en diensten uitbreiden en verbeteren

PCextreme was de eerste klant die in 2011 gebruik maakte van deze dienstverlening en sindsdien zijn al 7 partijen uit de SIDN top 20 klant geworden en ruim 25 uit de top 100.

Half september heeft Openprovider ook abonnementen voor kleinere bedrijven geïntroduceerd en dat blijkt een enorm succes te zijn. Vanaf € 49 per jaar kunnen onze klanten meer dan 20 verschillende ccTLD’s (country code Top Level Domain) en gTLDs tegen kostprijs registreren. Een .nl domein kost dan nog maar € 3,03, een .com domein slechts $ 8,09

“We zien een enorme toename van het aantal bestaande en nieuwe klanten dat overstapt naar onze revolutionaire nieuwe prijsstructuur. De verschillende abonnementsvormen voorzien in een grote behoefte.” zegt Arno Vis, ceo van Openprovider.

Er is ook een specifiek abonnement voor nieuwe gTLDs beschikbaar en binnenkort worden er nog meer abonnementen geïntroduceerd o.a. voor SSL-certificaten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.