OpenStack Bestuur verwelkomt Parallels als Gold Member van de Foundation

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parallels
  • geplaatst op
  • 28 mei 2015 10:48 uur

De Raad van Bestuur van de OpenStack Foundation heeft Parallels erkend als nieuwste Gold Member van de Foundation. Dit gebeurde in een vergadering tijdens de OpenStack Summit, die van 18 – 22 mei plaatsvond in Vancouver. Parallels doopte zijn Service Provider business unit onlangs om naar Odin en zal het Gold-lidmaatschap onder de merknaam Odin aangaan.

Odin’s bijdragen aan de OpenStack community richten zich op twee pijlers: het verbeteren van de integratie van containervirtualisatie binnen de OpenStack compute layer én de inzet binnen de community om de OpenStack inrichting verder te optimaliseren voor de serviceprovidersindustrie. Door de modernisering van hun infrastructuur met de nieuwste containervirtualisatie zijn serviceproviders beter in staat te profiteren van het financiële voordeel van opkomende containerafhankelijke technologieën. Toepassing van deze technologieën binnen OpenStack biedt serviceproviders de mogelijkheid om betere OpenStack-gebaseerde IaaS, PaaS en SaaS te leveren.

“Odin is vereerd om verkozen te zijn tot Gold member van de OpenStack Foundation,” aldus James Bottomley, chief technology officer, Virtualisatie, Odin. “We gaan ons inzetten om OpenStack te introduceren bij hosting providers en zullen nauw samenwerken met de community om de marktpenetratie en het nut van containersystemen verder uit te breiden.”

“De wereldwijde web hosting markt is een enorme kans voor OpenStack nu traditionele hosting providers steeds meer overstappen op de cloud”, aldus Jonathan Bryce, executive director van de OpenStack Foundation. “Odin heeft een sterke positie in deze markt en we kijken uit naar de lange termijn impact van hun investeringen in OpenStack.”

Odin levert software die de mogelijkheden van het cloud-ecosysteem van zowel kleine en lokale hosters als van een aantal van ’s werelds grootste telecommunicatieaanbieders optimaal benut. Odin beschikt over industrie-expertise, een breed aanbod van veelgevraagde cloudapplicaties en de meest uitgebreide selectie van software waaronder web server management, servervirtualisatie, administratie en factuurautomatisering. Odin ondersteunt, met kantoren in 15 landen, meer dan 10.000 serviceproviders bij het leveren van applicaties en clouddiensten aan meer dan 10 miljoen kleine en middelgrote bedrijven.

Lidmaatschap van de Foundation is beperkt tot 24 Gold members, die jaarlijks stemmen om acht board directors te kiezen die de groep vertegenwoordigen. Naast Odin, zijn de huidige Gold leden: Aptira, CCAT, Cisco, Dell, DreamHost, EMC, Ericsson, Hitachi, Huawei, Juniper Networks, Mirantis, NEC, NetApp, Piston, Symantec en Yahoo!.

OpenStack wordt ondersteund door een uitgebreid en groeiend ecosysteem van technologieleiders en gebruikers die hun bijdrage leveren aan de software en producten en diensten ontwikkelen om organisaties te helpen over te stappen op het softwareplatform. Brede steun van de sector is cruciaal voor de ontwikkeling en rijping van het softwareplatform. Het is daarnaast een belangrijk voordeel voor gebruikers die vanuit de OpenStack Marketplace een keuze kunnen maken uit leveranciers en consumptiemodellen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.