Oprichting Branchorganisatie Fiber Carrier Association


Op 7 maart is de stichting Fiber Carrier Association (FCA) bij de notaris opgericht. Hierbij waren de voorzitter Rick van Fucht (Relined Fiber Network), Secretaris Peter Oskam (Rekam), Penningmeester Niels van der Pluijm (Breedband Tilburg) en Directeur Andrew van der Haar aanwezig.

Het ultieme doel van de FCA is alle glasvezelcarriers van Nederland te verenigen en één centrale vraagbaak te creëren voor alle betrokkenen. De FCA heeft reeds een tiental carriers gemobiliseerd en de belangstelling bij de andere partijen voor het initiatief is groot.

Initiatiefnemers Rick van Fucht en Andrew van der Haar geven aan dat Nederland een luxe positie in de wereld heeft als het gaat om telecominfrastructuur. Het is zeker één van de redenen waarom grote internationale bedrijven zich in Nederland vestigen. Echter door de vele initiatieven kan de markt zó versnipperd raken, dat tegelijkertijd het risico bestaat dat de samenhang en structuur ontbreekt.

Het bestuur en de directie hebben inmiddels al vele gesprekken gevoerd met geïnteresseerden in de branche. Tijdens deze gesprekken kwam het gebrek aan structuur en eenheid in de glasvezelbranche duidelijk naar voren en ontvingen zij al veel positieve reacties over het initiatief om dit aan te pakken.

20160318_133312

De visie van de FCA: Het beschikbaar maken van breedband in Nederland voor ieder bedrijf en/of huishouden. Door centrale samenwerking tussen de netwerken kan de glasvezelbranche deze toegankelijkheid bereiken en tevens de kwaliteit van de infrastructuur voor heel Nederland bevorderen. De FCA wil ervoor zorgen dat er één stem is voor alle bestaande en nieuwe glasvezelinitiatieven in Nederland.

Officiële start:

Op vrijdag 18 maart vond de eerste officiële deelnemersbijeenkomst van de FCA plaats bij Radio Kootwijk. In 1929 werd op deze locatie de radiotelefoondienst geopend met de woorden van voormalig Koningin Emma ‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Het eerste gesprek met Nederlands-Indië was een feit. Sinds die tijd is er heel veel veranderd. Met de oprichting van de FCA willen wij uitzenden ‘Hallo Nederland, hier de FCA, hoort u ons?’

20160318_155829

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...