Oprichting Branchorganisatie Fiber Carrier Association


Op 7 maart is de stichting Fiber Carrier Association (FCA) bij de notaris opgericht. Hierbij waren de voorzitter Rick van Fucht (Relined Fiber Network), Secretaris Peter Oskam (Rekam), Penningmeester Niels van der Pluijm (Breedband Tilburg) en Directeur Andrew van der Haar aanwezig.

Het ultieme doel van de FCA is alle glasvezelcarriers van Nederland te verenigen en één centrale vraagbaak te creëren voor alle betrokkenen. De FCA heeft reeds een tiental carriers gemobiliseerd en de belangstelling bij de andere partijen voor het initiatief is groot.

Initiatiefnemers Rick van Fucht en Andrew van der Haar geven aan dat Nederland een luxe positie in de wereld heeft als het gaat om telecominfrastructuur. Het is zeker één van de redenen waarom grote internationale bedrijven zich in Nederland vestigen. Echter door de vele initiatieven kan de markt zó versnipperd raken, dat tegelijkertijd het risico bestaat dat de samenhang en structuur ontbreekt.

Het bestuur en de directie hebben inmiddels al vele gesprekken gevoerd met geïnteresseerden in de branche. Tijdens deze gesprekken kwam het gebrek aan structuur en eenheid in de glasvezelbranche duidelijk naar voren en ontvingen zij al veel positieve reacties over het initiatief om dit aan te pakken.

20160318_133312

De visie van de FCA: Het beschikbaar maken van breedband in Nederland voor ieder bedrijf en/of huishouden. Door centrale samenwerking tussen de netwerken kan de glasvezelbranche deze toegankelijkheid bereiken en tevens de kwaliteit van de infrastructuur voor heel Nederland bevorderen. De FCA wil ervoor zorgen dat er één stem is voor alle bestaande en nieuwe glasvezelinitiatieven in Nederland.

Officiële start:

Op vrijdag 18 maart vond de eerste officiële deelnemersbijeenkomst van de FCA plaats bij Radio Kootwijk. In 1929 werd op deze locatie de radiotelefoondienst geopend met de woorden van voormalig Koningin Emma ‘Hallo Bandoeng, hoort u mij?’ Het eerste gesprek met Nederlands-Indië was een feit. Sinds die tijd is er heel veel veranderd. Met de oprichting van de FCA willen wij uitzenden ‘Hallo Nederland, hier de FCA, hoort u ons?’

20160318_155829

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.