Oracle breidt eigen cloud uit met nieuwe Oracle Database Backup en Oracle Storage Cloud Services

Oracle-cloudplatform en –infrastructuurdiensten bieden hoogwaardige oplossingen voor organisaties voor behalen concurrentievoordeel

 • Bedrijfsnieuws van
 • Oracle
 • geplaatst op
 • 17 april 2014 13:25 uur

Oracle lanceert de Oracle Database Backup en Oracle Storage Cloud Service. Hiermee, zetten organisaties hybride cloud-oplossingen in, die veilig en probleemloos publieke cloud-oplossingen integreren binnen lokale en private cloud-omgevingen. Deze oplossing onderstreept opnieuw de inzet van Oracle bij het bieden van het meest uitgebreide en meest geavanceerde cloud-portfolio. Deze nieuwe Oracle-diensten bieden klanten meer keuze en de flexibiliteit om bedrijfskritische applicaties eenvoudig te verplaatsen, evenals data van on-premise naar de cloud en vice-versa.

Nieuwsfeiten:

 • Oracle lanceert twee nieuwe Oracle Cloud-diensten: Oracle Database Backup en Oracle Storage Clouden breidt hiermee het meest uitgebreide portfolio van hoogwaardige cloud-oplossingen uit.
 • Oracle Cloud Platform-as-a-Service-portfolio (PaaS) biedt een eenvoudige, schaalbare en scherp geprijsde cloud-back-upoplossing voor Oracle Database. De Oracle-oplossing kan een integraal deel zijn van een veellagige database back-up & recovery-strategie.
 • Oracle Database Backup Service is naadloos geïntegreerd met Oracle Recovery Manager (RMAN). Hierdoor stelt deze oplossing klanten in staat gebruik te blijven maken van de vertrouwde RMAN-commando’s voor het probleemloos en veilig uitvoeren van back-up & recovery tussen lokale Oracle Databases en de Oracle Cloud
 • Met Oracle Database Backup Service kunnen klanten de overdracht van back-up-data parallel uitvoeren en comprimeren en het maximale halen uit de performance. Daarnaast omvat deze dienst encryptie aan de klantzijde om databeveiliging binnen de gehele keten te bieden.
 • Oracle Cloud Storage is onderdeel van het Oracle Cloud Infrastructure-as-a-Service-platform (IaaS). Deze dienst biedt een veilige, schaalbare en betrouwbare object storage-oplossing, waarmee organisaties altijd toegang hebben tot hun data in de cloud en deze moeiteloos opslaan, openen en beheren.
 • Oracle Cloud Storage biedt een uitgebreide oplossing voor het vereenvoudigen en verlagen van kapitaal- en operationele kosten voor data-back-ups en –opslag met een hoge betrouwbaarheid en veiligheid.
 • Oracle Cloud Storage is API-uitwisselbaar met OpenStack Swift en biedt toegang tot gegevens via REST en Java API’s.
 • Oracle Partner Network-leden (OPN) zijn al heel lang onderdeel van het succes van Oracle. Zij leveren toonaangevende database-en storage-oplossingen aan klanten. Vanaf nu kunnen partners profiteren van de omarming van klanten van cloud-diensten, dankzij het uitgebreide aanbod van Oracle op het gebied van OPN-cloud-programma’s. Oracle stelt partners in staat te profiteren van deze nieuwe cloud-diensten, van doorverwijzing tot de levering van diensten met toegevoegde waarde.
 • De nieuwe cloud-diensten betekenen een uitbreiding van het uitgebreide portfolio van Oracle op het gebied van platform- en infrastructuurdiensten, allemaal beschikbaar op abonnementsbasis.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.