Oracle pakt datacenterkosten en complexiteit aan met volgende-generatie Engineered Systems

Nieuwe geïntegreerde appliances bieden meer zakelijk voordeel en reduceren IT-kosten

 • Bedrijfsnieuws van
 • Oracle
 • geplaatst op
 • 22 januari 2015 14:52 uur

Larry Ellison, voorzitter van de raad van bestuur en CTO van Oracle, presenteerde tijdens een live-event de strategie van het bedrijf op het gebied van kostenreductie en het creëren van meer zakelijke waarde. Onderdeel daarvan is de lancering van een nieuwe generatie Engineered Systems met onder meer de nieuwe Virtual Compute Appliance X5, Oracle FS1 Series Flash Storage System en de zesde generatie van de Oracle Exadata Database Machine X5.

De geïntegreerde appliances van Oracle zijn eenvoudig inzetbaar en direct klaar voor gebruik in een productieomgeving. De experts van het bedrijf integreren, optimaliseren, automatiseren, testen, patchen en ondersteunen de volledige hardware- en software-stack, wat leidt tot significante kostenbesparingen. Oracle leverde al meer dan tienduizend units, wat aangeeft dat klanten de Engineered Systems en appliances van Oracle omarmen als middel om de IT-infrastructuur te vereenvoudigen, de inzet van applicaties te versnellen en de datacenterproductiviteit te vergroten.

“Wij gaan de concurrentie aan voor oplossingen voor het hart van het datacenter. Onze appliances en Engineered Systems bieden veruit de hoogste prestaties tegen de laagst mogelijke aanschafprijs voor het hart van het datacenter. Zij zijn sneller, veiliger en betrouwbaarder dan iedere andere oplossing die nu beschikbaar is”, zei Ellison. “Onze klanten willen dat hun datacenter zo eenvoudig mogelijk en zo ver mogelijk geautomatiseerd is. Voor sommige Engineered Systems en appliances van Oracle betaal je de helft minder, máár zul je het moeten doen met dubbel zo hoge prestaties.”

De nieuwe generatie geïntegreerde appliances bestaat uit:

 • Virtual Compute Appliance X5: Gecombineerd met het Oracle FS1 Series Flash Storage System biedt de Virtual Compute Appliance een complete converged infrastructure-omgeving. Deze is in enkele uren inzetbaar en zorgt voor een aanmerkelijke reductie van de kosten, risico’s en installatie- en beheertijd. Klanten beschikken over de mogelijkheid de infrastructuurcomplexiteit met wel zeventig procent terug te dringen. Applicaties zijn zeven keer sneller inzetbaar en de investeringskosten zijn met de helft terug te dringen. Vergeleken met de combinatie van Cisco en EMC is de Virtual Compute Appliance de helft goedkoper en gemakkelijker in te zetten.
 • Oracle Database Appliance X5: Deze appliance is ideaal voor gebruik in gedistribueerde omgevingen en op vestigingen. De appliance biedt een compleet pakket van compute, storage en software. Dat zorgt voor tijds- en kostenbesparingen door vereenvoudigde installatie, onderhoud en support van database- en applicatie-workloads. Oracle Database Appliance X5 biedt tevens flash caching, geïntegreerde InfiniBand-connectiviteit, meer compute-cores en meer storage zodat de consolidatiedichtheid vier keer hoger is.
 • Oracle Big Data Appliance X5: Deze appliance biedt complete en veilige Hadoop- en NoSQL-mogelijkheden tegen 35 procent lagere kosten op basis van een driejarige TCO. De snelheid van installeren is dertig procent hoger dan met een standaard cluster. Met het oog op snellere en kosteneffectievere doorvoer is de nieuwe appliance voorzien van dubbel zoveel RAM en 2,25 keer meer processor-cores. De Oracle Big Data Appliance is beschikbaar met de nieuwste versie van de Oracle Big Data SQL. Deze breidt Oracle SQL uit naar Hadoop en NoSQL. Klanten kunnen daardoor één snelle SQL-query gebruiken binnen al hun data zonder wijzigingen aan de applicatie.
 • Zero Data Loss Recovery Appliance X5: Biedt een baanbrekende geïntegreerde Oracle Database-dataprotectieoplossing die de kwetsbaarheid van dataverlies voor alle Oracle-databases elimineert. De impact op productieomgevingen is minimaal. De nieuwe versie is per direct leverbaar, biedt snellere processors en tot dertig procent meer capaciteit binnen één rack. Dat ondersteunt snelle recovery, hogere doorvoer en betere databaseback-up-consolidatie.

De zesde generatie Oracle Exadata Database Machine X5

De zesde generatie Oracle Exadata Database Machine is het snelste en meest kosteneffectieve platform voor de Oracle Database. De architectuur van Oracle Exadata ondersteunt scale-out databaseservers, scale-out intelligente storage-servers en high-speed InfiniBand-networking.

Oracle Exadata X5 omvat:

Hogere basisprestaties.

 • Vijftig procent snellere processors, vijftig procent meer geheugencapaciteit en snellere en grotere overal flash-prestaties.

Zeer krachtige flash storage-server.

 • Een onlangs gelanceerde all-flash storage-server gebruikt supersnelle PCIe flash-drives, het nieuwste Non-Volatile Memory Express flash-protocol en InfiniBand scale-out voor het behalen van zeer hoge prestaties en prijs per I/O. Oracle Exadata X5-2, Oracle SuperCluster T5-8 en Oracle SuperCluster M6-32 zijn te configureren met deze zeer krachtige flash storage-servers.

Elastische configuraties.

 • Storage en computer zijn nu server voor server te configureren en uit te breiden. Zo is te voorzien in fijnmazige uitbreiding tegen lagere kosten. Elastische configuraties stellen klanten in staat de geoptimaliseerde Oracle Database In-Memory-systemen en de all-flash OLTP-systemen te configureren.

Oracle VM-ondersteuning.

 • Geconsolideerde omgevingen bereiken een hoger niveau van workload-isolering met gebruik van Oracle VM. Daarbij is te profiteren van zeer snelle InfiniBand-networking. Licensering op basis van virtual machines reduceert de softwarekosten.

Nieuwe software-features.

 • Oracle Exadata X5 kent tal van nieuwe softwaremogelijkheden, waaronder snellere pure columnar flash caching, database-snapshots, flash cache resource management, near-instant server death-detectie, I/O latency-capping en offload van JSON- en XML-analytics, evenals ondersteuning van Oracle Linux 6.

Investeringsbescherming.

 • Bestaande Oracle Exadata-systemen zijn uit te breiden met nieuwe X5-2 servers. Nieuwe software-features worden ondersteund in vorige generaties Oracle Exadata-hardware.

Exabus-connectiviteit.

 • Oracle Exadata X5-2 ondersteunt native Exabus-connectiviteit naar de geüpdatete Oracle Exalogic Elastic Cloud X5-2. Oracle Exalogic Elastic Cloud X5-2 biedt zeer krachtige prestaties en schaalbaarheid voor Java, Oracle Fusion Middleware en Oracle Applications en stelt klanten in staat om on-premise de Oracle Cloud-mogelijkheden van Infrastructure-as-a-Service en Platform-as-a-Service te benutten
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.