Organisaties kijken naar video om ‘Digitale Ontwrichting’ aan te pakken

Nieuw onderzoek toont aan dat video de belangrijkste schakel wordt bij samenwerking – BT en Cisco adresseren deze trend met verbeterde integratie van video in samenwerkingsplatform

  • Bedrijfsnieuws van
  • BT
  • geplaatst op
  • 7 september 2016 15:39 uur

Organisaties omarmen video om effectief met hun medewerkers te communiceren, zo blijkt uit een nieuw onafhankelijk onderzoek in opdracht van BT en Cisco. Dit fenomeen, in combinatie met de toenemende inzet van cloud computing en mobile, helpt ‘digitale ontwrichting’ tussen organisaties en medewerkers te voorkomen.

Waardetoevoeging door video
Het onderzoek toont aan dat technologieën zoals video, cloud en mobile belangrijke platforms worden die de communicatie binnen en tussen alle lagen van grote organisaties bevorderen – van directeuren tot medewerkers. 85 procent denkt dat desktop-video daadwerkelijk waarde zou toevoegen en nuttig zou zijn. Dit terwijl bijna 72 procent van de IT-beslissers video op hun werktelefoon of tablet wil kunnen gebruiken. Ook zegt bijna 27 procent van de medewerkers YouTube te gebruiken voor werkdoeleinden. Dit is sinds 2013 bijna verdubbeld.

De resultaten suggereren dat er meer nodig is om ‘digitale ontwrichting’ te verminderen, waarbij medewerkers zich niet langer verbonden voelen door gebrek aan face-to-face interacties met collega’s. Tweederde van de IT-beslissers klaagt over tijdverlies wanneer zij met collega’s in contact proberen te komen. Driekwart wil eenvoudigere manieren om informatie te delen.

Flexibel werken
De worstelingen weerspiegelen de veranderingen van de afgelopen jaren binnen moderne werkomgevingen, waarbij initiatieven zoals bring your own device (BYOD) en flexibel werken de behoefte voor meer innovatieve communicatie en samenwerkingstechnologie hebben aangewakkerd. Het onderzoek onderstreept dat meer dan de helft van de medewerkers nu aan flexibel werken doet, of dat nu onderweg, bij klanten of vanuit huis is. 61 procent geeft aan de mogelijkheid te willen hebben om contact met collega’s op te nemen en eenvoudiger samen te werken wanneer zij onderweg zijn voor werk. Daarnaast laten de resultaten zien dat er alleen al in de afgelopen drie jaar een stijging van 31 procent te zien is van medewerkers die eigen apparaten voor werk willen gebruiken.

Betere hulpmiddelen voor samenwerking worden steeds meer als oplossing gezien, maar liefst 78 procent ziet die middelen als een manier om de communicatie te verbeteren.

‘BT One Cloud’ videotechnologieplatform
Om te kunnen voorzien in deze groeiende vraag, kondigen BT en Cisco een upgrade aan van het BT One Cloud videotechnologieplatform. Een reeks verbeteringen maakt het eenvoudiger om een videoconferentiegesprek via Outlook in te plannen. Het wordt bovendien voor bijna elk type videogebruiker simpeler om zich ‘in te bellen’ in een vergadering. Via wat voor apparaat of applicatie en vanaf welke lokatie dan ook. Denk hierbij aan tools zoals TelePresence™ en Skype for Business.

Andrew Small, vice president, unified communications & collaboration, customer relationship management & mobility bij Global Services: “Voor medewerkers is het eenvoudig om gevangen komen te zitten binnen gespecialiseerde afdelingen en divisies, of van de radar te verdwijnen wanneer zij buiten kantoor werken. In contact blijven is nog nooit zo belangrijk geweest en essentieel voor het succes van de organisatie. Door middel van effectieve samenwerkingshulpmiddelen kunnen medewerkers informatie delen en snellere, betere keuzes maken.”

Scot Gardner, vice president, Global Service Provider Europe, Middle East & Africa and Russia (EMEAR) bij Cisco: “Organisaties staan onder extreme druk om ‘digitale ontwrichting’ te voorkomen, processen te stroomlijnen en productiviteit te verbeteren. Dit op verschillende locaties, verspreid over landen en zelfs continenten. Door cloud-, mobiele- en videotechnologie in gebruik te nemen, zoals het BT One Cloud videotechnologieplatform, kunnen bedrijven eenvoudige en gestroomlijnde communicatie binnen de organisatie garanderen. Verzuilde afdelingen worden voorkomen en er ontstaat een cultuur waarbij iedereen zich verbonden voelt, ongeacht waar men zich bevindt.”

Cloud en veiligheid
Om in deze nieuwe technologieën te kunnen voorzien, kijken veel IT-managers naar clouddiensten om hun budgetten zo optimaal mogelijk te benutten en verouderde – zogenaamde legacy – systemen te vervangen. Het onderzoek onthult dat bedrijven die een cloudtechnologie na de proefperiode hebben uitgerold, gemiddeld maar liefst 25 procent besparen op hun operationele kosten. Tegelijkertijd ziet men na de implementatie van een cloudgebaseerde samenwerkingstechnologie een stijging van 30% in werknemerstevredenheid. Belangrijk is dat steeds minder IT-beslissers beveiliging hierbij als barrière zien om cloudgebaseerde samenwerkingstools te implementeren. Dat aantal ging in drie jaar tijd van 68 naar 52 procent.

Andrew Small voegt hieraan toe: “Wanneer organisaties eenmaal met clouddiensten bekend raken, ontstaat er een verhoogd vertrouwen in de veiligheid ervan. Bij BT hebben we gemerkt dat bedrijven die voorop lopen op de trend al goede resultaten boeken, zij realiseren zowel kostenbesparingen als een betere klantervaring.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.