OutSystems overbrugt kloof tussen opleiding en bedrijfsleven

  • Bedrijfsnieuws van
  • OutSystems
  • geplaatst op
  • 18 december 2014 11:47 uur

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige enterprise app ontwikkelplatform, gaat projectonderwijs verzorgen voor studenten van de opleiding ‘Business, IT & Management’ van Hogeschool Windesheim.

Momenteel is er al een tekort aan goed opgeleide IT-specialisten en dit tekort dreigt de komende jaren alleen maar groter te worden. Voor de afgestudeerde IT’ers zijn de grootste obstakels te weinig hands-on vaardigheden en specifieke kennis en een te groot verschil tussen de theorie van de schoolbanken en de praktijk van het bedrijfsleven. Wellicht nog wel meer dan de opleidingsinstituten is hier een taak weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven.

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige ontwikkelplatform voor mobiele en webapplicaties, neemt de handschoen op en gaat praktijkgericht onderwijs verzorgen voor ‘business, IT & Management’-studenten van Hogeschool Windesheim. Als onderdeel van het opleidingspakket zullen de studenten leren werken met het OutSystems Platform. Vervolgens zullen zij aan de hand van een concrete businesscase daadwerkelijk een applicatie ontwikkelen. Speciale aandacht zal hierbij uitgaan naar de communicatieve- en adviesvaardigheden van de studenten. De studenten die de beste oplossing ontwikkelen, zullen deze mogen presenteren aan het management team van ABN AMRO.

Sikke Visser, docent en verantwoordelijk voor het betreffende semester van Hogeschool Windesheim, is erg blij met het feit dat OutSystems projectonderwijs gaat verzorgen: ‘Onze docenten komen een heel eind, maar de consultants van OutSystems weten door hun jarenlange ervaring als geen ander met welke uitdagingen het bedrijfsleven vandaag de dag kampt en welke eisen zij stellen aan IT-consultants. Door het bedrijfsleven te integreren in ons onderwijs, creëren we een win/win-situatie. Het onderwijs wordt levendiger, de studenten zijn beter voorbereid op hun eerste baan en het bedrijfsleven krijgt afgestudeerde IT’ers die soepeler kunnen instromen.’

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.