OutSystems overbrugt kloof tussen opleiding en bedrijfsleven

  • Bedrijfsnieuws van
  • OutSystems
  • geplaatst op
  • 18 december 2014 11:47 uur

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige enterprise app ontwikkelplatform, gaat projectonderwijs verzorgen voor studenten van de opleiding ‘Business, IT & Management’ van Hogeschool Windesheim.

Momenteel is er al een tekort aan goed opgeleide IT-specialisten en dit tekort dreigt de komende jaren alleen maar groter te worden. Voor de afgestudeerde IT’ers zijn de grootste obstakels te weinig hands-on vaardigheden en specifieke kennis en een te groot verschil tussen de theorie van de schoolbanken en de praktijk van het bedrijfsleven. Wellicht nog wel meer dan de opleidingsinstituten is hier een taak weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven.

OutSystems, aanbieder van het gelijknamige ontwikkelplatform voor mobiele en webapplicaties, neemt de handschoen op en gaat praktijkgericht onderwijs verzorgen voor ‘business, IT & Management’-studenten van Hogeschool Windesheim. Als onderdeel van het opleidingspakket zullen de studenten leren werken met het OutSystems Platform. Vervolgens zullen zij aan de hand van een concrete businesscase daadwerkelijk een applicatie ontwikkelen. Speciale aandacht zal hierbij uitgaan naar de communicatieve- en adviesvaardigheden van de studenten. De studenten die de beste oplossing ontwikkelen, zullen deze mogen presenteren aan het management team van ABN AMRO.

Sikke Visser, docent en verantwoordelijk voor het betreffende semester van Hogeschool Windesheim, is erg blij met het feit dat OutSystems projectonderwijs gaat verzorgen: ‘Onze docenten komen een heel eind, maar de consultants van OutSystems weten door hun jarenlange ervaring als geen ander met welke uitdagingen het bedrijfsleven vandaag de dag kampt en welke eisen zij stellen aan IT-consultants. Door het bedrijfsleven te integreren in ons onderwijs, creëren we een win/win-situatie. Het onderwijs wordt levendiger, de studenten zijn beter voorbereid op hun eerste baan en het bedrijfsleven krijgt afgestudeerde IT’ers die soepeler kunnen instromen.’

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...