OVH helpt startups in Nederland met het Digital Launch Pad-programma

Programma biedt startups gratis gebruik van de IT-infrastructuur, training en technische ondersteuning

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 20 mei 2016 16:03 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internet-infrastructuren, helpt startups hun producten en diensten op de markt te brengen met het Digital Launch Pad (DLP)-programma. Het programma biedt net opgestarte bedrijven een aantal maanden gratis toegang tot de IT-infrastructuur van OVH, zodat zij hun eigen public cloud-projectgebied op de OVH-website kunnen opzetten. Bij het bouwen van de infrastructuur krijgen zij ondersteuning van architecten, financiële instellingen en logistieke organisaties tot zij hun producten of diensten op de markt brengen.

Het programma is opgesplitst in drie fases, gebaseerd op die van een raketlancering: ontsteking, bouw en markt. In deze verschillende fases staat OVH de startups bij in het bouwen van hun publieke cloud, het fysiek hosten ervan en de zichtbaar maken van de producten of diensten bij nieuwe of potentiële klanten.

NixStats.com, een Nederlandse startup die gratis diensten aanbiedt om statistieken van serverprestaties weer te geven en te monitoren, maakt al gebruik van het DLP-programma. Oprichter Vincent van Megen: “Het DLP-programma zorgt ervoor dat je als startup eenvoudig je infrastructuur kan testen en op eventuele pieken extra instances, zoals opslag, geheugen en processors, kan lanceren. De mogelijkheid om zowel virtuele als fysieke servers binnen 120 seconden op te leveren is ideaal. De kleine instances van slechts drie euro per maand zorgen ervoor dat we makkelijk een enorme hoeveelheid data kunnen verwerken voor een zeer lage prijs.”

“Nederland is een innovatief land en wij vinden het belangrijk om dit te stimuleren”, aldus Alberto Wieske, Business Development Manager bij OVH. “Het programma biedt niet alleen toegang tot onze infrastructuur, maar helpt startups ook door middel van training en technische ondersteuning. Op deze manier kunnen ze sneller groeien en meer zichtbaarheid creëren in de internationale markt.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.