OVH introduceert programma voor het melden van kwetsbaarheden in de infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 2 augustus 2016 12:57 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, introduceert Bug Bounty. Via dit programma kunnen gebruikers die zich bezighouden met computerbeveiliging potentiële kwetsbaarheden in de infrastructuur melden. Het programma is nu voor iedereen toegankelijk via het bountyfactory.io-platform. Alle gerapporteerde kwetsbaarheden worden onderzocht door securityteams van OVH die hierop de benodigde actie ondernemen. Op deze manier blijft OVH constant werken aan de beveiliging van zijn systemen.

Iedereen die een kwetsbaarheid aan het licht brengt ontvangt een beloning die kan oplopen tot 10.000 euro. Mensen die gevallen melden die buiten de richtlijnen van het programma vallen, worden gecompenseerd in de vorm van goodies of vouchers. OVH hecht veel waarde aan datasoevereiniteit en slaat de lijst met kwetsbaarheden op in zijn datacenters in Frankrijk. Het programma wordt intern gehost via OVH’s ISO 27001 gecertificeerde Dedicated Cloud en is onderdeel van de verschillende beveiligingsmaatregelen van OVH om de veiligheid van zijn infrastructuren en klantdata te garanderen.

“Met Bug Bounty kunnen we continu onze infrastructuren testen met behulp van verschillende profielen en vaardigheden. We zouden zo’n spectrum nooit kunnen dekken met klassieke audits”, aldus Vincent Malguy, Security Operation Manager bij OVH.

Randy, 4 augustus 2016 8:49 pm

De hele infrastructuur van OVH is een grote kwetsbaarheid voor het Internet. Ze doen het erg goed in de top 10. Van 'bad Networks'

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.