OVH lanceert zijn Public Cloud Services

Nieuwe infrastructuur biedt hoge performance, veiligheid en flexibiliteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 9 november 2015 15:23 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud en internet-infrastructuren, lanceert officieel zijn Public Cloud Services die over de hele wereld beschikbaar zijn. Deze Public Cloud bevat DDoS-bescherming, hosting in Europa en Noord-Amerika, datareplicatie in drie datacenters en open source-technologiestandaarden (OpenStack). OVH heeft voor deze nieuwe infrastructuur gekozen als technische basis voor zijn andere nieuwe services; PaaS en IoT. Met de lancering van de Public Cloud maakt het bedrijf zijn IaaS-aanbod van Dedicated Cloud, Dedicated Servers en VPS compleet.

“Uit de ICT-Marktmonitor van branchevereniging Nederland ICT is gebleken dat de bestedingen aan oplossingen in de publieke cloud blijven toenemen”, zegt Alexandre Morel, CMO bij OVH. “In 2014 werd 1,1 miljard euro besteed en in 2015 stijgen de bestedingen naar ruim 1,4 miljard euro. Om op deze groeiende behoefte in te spelen hebben wij de OVH Public Cloud ontwikkeld. Het is daarmee een mooie aanvulling op onze andere cloud-oplossingen. Het maakt de constructie van hybride en complexe infrastructuren mogelijk door IaaS private met virtuele machines en public instances te combineren. Hiermee bieden we een compleet aanbod aan IaaS-infrastructuren.”

De OVH Public Cloud voldoet aan alle veiligheid- en betrouwbaarheidseisen van bedrijven dankzij de DDoS-bescherming, drievoudige replicatie en hosting in aparte datacenters. Daarnaast garandeert een Service Level Agreement van 99,999 procent de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de infrastructuur.

Naar het voorbeeld van alle OVH-diensten, wordt de Public Cloud met OVH-glasvezel op het wereldnetwerk gezet. De infrastructuur wordt volledig door OVH beheerd en onderhouden en heeft een totale capaciteit van 4 Tbps. Een ander voordeel is dat de Public Cloud op OpenStack is gebaseerd, waardoor migratie, de integratie van applicaties en de wisseling tussen verschillende cloud-leveranciers eenvoudig is.

Klanten kunnen of maandelijks of per uur betalen en zij betalen bovendien alleen voor hun verbruik. Vanwege de schaalbaarheid van de OVH Public Cloud kunnen klanten wanneer nodig upgraden en hoeven zij niet te migreren of te beschikken over te grote infrastructuren.

“Wij willen dat alle bedrijven naar de cloud kunnen migreren. Of het nu om veiligheid, beschikbaarheid of transparantie van de kosten gaat”, aldus Maxime Hurtrel, Cloud Project Manager bij OVH. “Onze Public Cloud is een veilige en flexibele oplossing en levert een hoge performance. Ons doel is om zo veel mogelijk vrijheid aan de gebruikers te geven, zodat zij hun digitale infrastructuren naar hun behoeften kunnen ontwikkelen.”

Kijk voor meer informatie over de Public Cloud op https://www.ovh.nl/cloud/

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.