OVH levert gratis SSL-certificaten via Let’s Encrypt

HTTPS-protocol standaard ingeschakeld voor meer dan een miljoen websites

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 8 augustus 2016 16:19 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, biedt vanaf nu gratis SSL/TSL (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security) certificaten. De certificaten worden – in samenwerking met Let’s Encrypt – geautomatiseerd en eenvoudig aangeboden via een open source-oplossing.

Als platinum sponsor van Let’s Encrypt biedt OVH ‘SSL as a Service’. Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar voor alle klanten, zonder benodigde technische kennis. SSL-certificaten maken onderdeel uit van alle hostingpakketten, waarbij het HTTPS-protocol standaard en gratis wordt ingeschakeld. De certificaten zijn steeds voor 90 dagen geldig en worden automatisch vernieuwd.

“We zijn verheugd dat OVH zich inzet voor het creëren van een veiliger en privacy-vriendelijker internet”, zegt Josh Aas, hoofd van het Let’s Encrypt project. “Het standaard inschakelen van HTTPS voor meer dan een miljoen websites is een grote stap voorwaarts”.

“HTTPS is een must-have die de betrouwbaarheid van website-bezitters verhoogt en hun online aanwezigheid beveiligt”, zegt Sebastien Almiron, Web Hosting Product Manager bij OVH. “Met Let’s Encrypt wordt de certificatie activatie volledig geautomatiseerd en standaard uitgevoerd. We zijn er trots op dat we onze klanten gratis toegang tot HTTPS kunnen bieden zonder de noodzaak van kennisvergaring of andere acties.”

Naast verhoogde veiligheid levert HTTPS ook een hogere search ranking voor websites op aangezien Google encryptie meeneemt als factor in het rangschikken van zoekresultaten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.