OVH opent eerste datacenters in Duitsland en Engeland

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 9 januari 2017 12:14 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, investeert flink in de Europese markt. Dit jaar opent het bedrijf zijn eerste datacenters in Duitsland en Engeland. In Duitsland wordt het datacenter geopend in Limburg an der Lahn, gelegen op een steenworp afstand van Frankfurt. Voor het eerste datacenter in Engeland kiest OVH voor Londen. Beide datacenters liggen in de buurt van een PoP (Point of Presence), waardoor zij aangesloten kunnen worden op het wereldwijde glasvezelnetwerk van OVH. Daardoor is een directe verbinding mogelijk met onder andere Parijs, New York, Milaan en Amsterdam.

Digitale infrastructuur Duitsland
Het toekomstig datacenter in Limburg an der Lahn, gelegen op een voormalig industrieterrein, heeft een capaciteit van 45.000 servers. Naar verwachting is het datacenter in april van dit jaar operationeel. Er is een groeiende vraag naar digitale infrastructuur, zo ook in Duitsland. Na Limburg an der Lahn is OVH van plan op termijn nog twee extra datacenters in Duitsland te openen. “Zowel vanuit onze klanten als vanuit het toekomstperspectief van ons bedrijf is er veel vraag naar een datacenter in Duitsland. Daar zijn verschillende redenen voor. De Duitse economische situatie is goed en het land heeft strenge privacywetgeving en een zeer betrouwbaar elektriciteitsnet. De opening van het eerste datacenter in Duitsland is een belangrijke stap in de groeistrategie van OVH”, zegt Peter Hoehn, directeur van het Duitse dochterbedrijf van OVH.

Back-upoplossing Engeland
Het nieuwe datacenter dat wordt geopend in Londen, heeft een capaciteit van 40.000 servers en is naar verwachting eind mei operationeel. Ook in Engeland wil OVH, na het eerste datacenter in Londen, nog twee extra datacenters openen. Hiermee wordt gebruikers een solide en veilige back-upoplossing geboden. Het tweede datacenter wordt gevestigd aan de rand van Londen en het derde datacenter wordt op voldoende afstand van de eerste twee centers geplaatst. Op deze manier valt het derde center buiten het kritieke gebied van de eerste twee en blijft data tijdens een storing intact. OVH heeft met een dochterbedrijf en aangekondigde aanwezigheid in Londen al verschillende grote Britse klanten aangetrokken, waaronder startup BulbThings, Lineup Systems en XTM International, Engels marktleider in vertaaltechnologieën.

Groeiende investering
Na de openingen van datacenters in Australië, Singapore en Polen afgelopen oktober, blijft OVH investeren. Eind 2017 wil OVH naast Duitsland en Engeland ook in de VS, Italië, Spanje en Nederland nieuwe datacenters openen. Aan het eind van het implementatieplan wil OVH een miljoen klanten keuze bieden uit datacenters in elf landen over vier continenten die allemaal met elkaar verbonden zijn en een capaciteit hebben van 7.5 terabytes per seconde (Tbps).

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.