OVH sluit partnership met ISPConnect om aanwezigheid in Nederlandse datacentermarkt te versterken

OVH wil eind 2017 nieuw datacenter realiseren in Nederland

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 17 januari 2017 13:22 uur

OVH, specialist op het gebied van cloud- en internetinfrastructuren, is een samenwerkingsverband aangegaan metISPConnect, de branchevereniging van Internet Service Providers in Nederland. OVH sluit zich bij ISPConnect aan om een stem te verkrijgen in de verdere ontwikkeling van de Nederlandse hostingmarkt en haar aanwezigheid in Nederland te versterken. Het streven van OVH is om eind 2017 een nieuw datacenter te openen in Nederland, als onderdeel van het wereldwijde groeiplan.

Als gesprekspartner voor overheden, media en andere betrokken partijen vervult ISPConnect een centrale rol in de ontwikkeling en kwaliteitsbewaking van de Nederlandse datacenter- en hostingmarkt. De bij ISPConnect aangesloten hosting- en cloudbedrijven laten niet alleen een gezamenlijke stem horen op het vlak van zaken als privacy en veiligheid, maar investeren ook in onderwijsprogramma’s om de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven te dichten. Met deze en andere initiatieven – zoals een eigen geschillencommissie – bewaakt ISPConnect de kwaliteit van de Nederlandse cloud- en hostingbranche.

OVH kent een sterk klantenportfolio in de Nederlandse markt en breidt zijn aanwezigheid en zichtbaarheid de komende jaren verder uit. Doel van het partnership met ISPConnect is niet alleen om met nieuwe partijen in gesprek te komen, maar vooral om het vertrouwen uit te spreken in de potentie van de innovatieve Nederlandse datacentermarkt.

De investering in de Nederlandse markt – waar OVH eind 2017 een nieuw datacenter wil openen – maakt onderdeel uit van een internationaal groeiplan, waarbij OVH 1,5 miljard euro investeert in het uitbreiden van haar wereldwijde datacenter-infrastructuur. Het bedrijf heeft in oktober 2016 drie datacenters geopend in Australië, Singapore en Polen. In 2017 wil OVH nieuwe datacenters openen in de VS, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Na deze uitrol beschikt OVH over datacenters in elf landen op vier continenten. Allen verbonden via het eigen OVH-netwerk, dat momenteel een capaciteit van 7,5 Tbps kent.

“Nederland is strategisch gezien een belangrijke markt voor ons. Met een sterke infrastructuur en gefragmenteerde cloud- en hostingmarkt is er veel ruimte voor innovatie. Dat spreekt ons erg aan”, zegt Alberto Wieske, Business Development Manager NL/BE bij OVH. “De samenwerking met ISPConnect onderstreept onze commitment aan de Nederlandse markt en draagt eraan bij dat we een duidelijkere stem krijgen in de ontwikkeling van de branche richting overheid en bedrijfsleven.”

Simon Besteman, Directeur van ISPConnect, is verheugd met de samenwerking: “OVH is een speler van wereldformaat die onze waarden voor een vrij en open internet sterk onderschrijft en uitdraagt. OVH investeert bovendien veel in innovatie, waarmee het een interessante gesprekspartner is. ISPConnect en OVH trekken al langer samen op, onder meer als initiatiefnemers van CISPE (Cloud Infrastructure Service Providers Europe), een recent gevormd samenwerkingsverband van meer dan twintig Europese cloudinfrastructuur-providers. We verwachten dan ook veel van deze nieuwe samenwerking.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.