OVH start samenwerking met Let’s Encrypt om vrije SSL-certificaten te leveren

  • Bedrijfsnieuws van
  • OVH
  • geplaatst op
  • 15 januari 2016 13:00 uur

OVH, leider van Digital as a Service, is nu Platinum sponsor van Let’s Encrypt, de certificeringsinstantie van de Internet Research Group. Door in te stappen in dit open source-initiatief bevestigt OVH zijn toewijding aan een nog veiliger internet.

“OVH is erg verheugd om nu een Platinum sponsor van Let’s Encrypt te zijn. Door deze samenwerking kunnen we een nieuwe veiligheidsnorm vaststellen door het aanbieden van standaard versleutelde communicatie van begin tot eind, aan al onze klanten”, vertelt Octave Klaba, oprichter en CTO bij OVH.

Let’s Encrypt levert gratis SSL/TLS-certificaten (Secure Sockets Layer/Transport Layer Security). Het wordt door bijna alle browsers eenvoudig en geautomatiseerd erkend via een open source-client.

Met de samenwerking, die 21 december van start is gegaan, sluit OVH zich aan bij Mozilla, Cisco, Akamai en EFF, in de reeks van de Let’s Encrypt Platinum sponsors.

“Omdat we continu gebruik maken van het internet, is standaard encryptie essentieel voor de veiligheid en betrouwbaarheid ervan”, aldus Josh Aas, Executive Director bij Let’s Encrypt. “Onze missie is het versleutelen van het web en de samenwerking met OVH helpt ons om dit initiatief voort te zetten in 2016.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.