Palo Alto Networks en VMware breiden strategisch partnership uit voor betere beveiliging in het software-defined datacenter

Bedrijven sluiten nieuwe reseller-overeenkomst en lanceren geïntegreerde oplossing voor automatiseren en versnellen van implementatie van netwerkbeveiliging


Palo Alto Networks, specialist in beveiliging, en VMware, Inc. (NYSE: VMW) breiden hun strategisch partnership uit. De bedrijven sluiten een nieuwe, gezamenlijke reseller-overeenkomst. Daarnaast introduceren ze de eerder aangekondigde oplossing voor geïntegreerde netwerkbeveiliging ennetwerkvirtualisatie.

Met de geïntegreerde oplossing van Palo Alto Networks en VMware kunnen klanten gebruikmaken van de mogelijkheden voor gedistribueerde netwerken en diensten van VMware NSX™ in combinatie met de nieuwe-generatie beveiligingstechnologieën van Palo Alto Networks. Zo implementeren, schalen, beveiligen en beschermen ze applicaties voor software-defined datacenters. Daardoor realiseren klanten meer flexibiliteit en efficiëntie met gecentraliseerd policybeheer en -implementatie.

De oplossing bestaat uit de Palo Alto Networks VM-1000-HV (een nieuw model in de VM-serie, ontworpen voor VMware NSX-interoperabiliteit), abonnementen op preventie tegen bedreigingen, het Panorama-gecentraliseerde beheerplatform en premium klantondersteuning in combinatie met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. De beveiligingscomponenten zijn vanaf nu beschikbaar via Palo Alto Networks-resellers en het VMware NSX netwerkvirtualisatieplatform is beschikbaar bij VMware. Vanaf het tweede kwartaal 2014 kunnen klanten een compleet oplossingspakket afnemen direct bij VMware en VMware Elite NSX-partners.

Om de implementatie eenvoudiger te maken, schreven Palo Alto Networks en VMware een gevalideerde, technische referentiegids met implementatiecases van gebruikers.

Quotes

  • “Palo Alto Networks en VMware zijn al lange tijd strategische partners die ons helpen alle mogelijkheden uit het software-defined datacenter te halen. Het stelt ons in staat applicaties te gebruiken, die ons dynamische retailbedrijf ondersteunen en tegelijkertijd beschermen tegen cyberaanvallen. De gezamenlijke oplossing voor netwerkbeveiliging en netwerkvirtualisatie van Palo Alto Networks en VMware maakt een snelle beschikbaarstelling van nieuwe-generatie netwerkbeveiliging voor onze applicaties mogelijk. Ook is er een ‘single pane of glass’-beheerinterface voor al onze security-policy’s in onze, voor bijna honderd procent gevirtualiseerde, datacenteromgeving.” John Spiegel, Manager IS Communications bij Columbia Sportswear.
  • “De reseller-overeenkomst en algemene beschikbaarheid van onze gezamenlijke oplossing betekenen een mijlpaal in ons strategische partnership met VMware. Het is het resultaat van de energie die we beide in de samenwerking gestoken hebben, zodat klanten een soepel werkend, flexibel software-defined datacenter realiseren met ingebouwde bescherming. Het helpt de aanschaf van de benodigde componenten eenvoudiger te maken.” Chad Kinzelberg, Senior Vice President Business and Corporate Development bij Palo Alto Networks.
  • “Voor netwerkbeveiligingsteams die in dynamische cloud-datacenters werken, is het gebruik van beproefde netwerk-security-processen en fysieke apparatuur een grote uitdaging. In samenwerking met onze strategische partner Palo Alto Networks breiden we beveiliging in het software-defined datacenter uit en vereenvoudigen we het. Ons gezamenlijk streven om een uitgebreide en volledig geïntegreerde netwerkbeveiligingsoplossing te leveren, zorgt ervoor dat de voordelen van netwerkvirtualisatie voor wat betreft flexibiliteit en snelheid worden uitgebreid naar de beveiligingsinfrastructuur.” Stephen Mullaney, Senior Vice President and  General Manager Networking & Security Business Unit van VMware.

Een geïntegreerde oplossing voor de moderne, veranderende beveiligingsomgeving
Palo Alto Networks en VMware erkennen de veranderende eisen voor wereldwijde organisaties. Daarom sloten ze een partnership om een geïntegreerde oplossing te leveren, die het gevirtualiseerde, nieuwe-generatie beveiligingsplatform van Palo Alto Networks in de VM-serie combineert met het VMware NSX-netwerkvirtualisatieplatform. Met deze gezamenlijke oplossing zijn klanten in staat nieuwe-generatie netwerkbeveiliging te verenigen in hun fysieke en virtuele omgevingen met een enkel beheerpunt. De geïntegreerde oplossing van VMware NSX en Palo Alto Networks helpt alles uit het software-defined datacenter te halen wat erin zit. IT-organisaties kunnen hiermee:

  • het leveren van nieuwe-generatie beveiligingsdiensten automatiseren;
  • de implementatie van bedrijfskritische applicaties versnellen met transparante uitvoering van beveiliging;
  • de operationele efficiëntie optimaliseren via eenvoudiger security-policy’s met virtuele, cloud- en bedrijfscontext;
  • fouten in beveiligingsconfiguratie verminderen door het delen van context tussen virtualisatie en beveiligingsomgevingen;
  • gevirtualiseerde applicaties in verschillende betrouwbaarheidsniveaus in het datacenter eenvoudig segmenteren en veilig in werking stellen;
  • vereenvoudigde beveiligings- en compliance-mandaten aanpakken met bescherming tegen bekende en onbekende bedreigingen, waaronder exploits, virussen, spyware, malware en advanced persistent threats (APT’s).
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.