Palo Alto Networks en VMware transformeren cloud-gebruik door geïntegreerde netwerkvirtualisatie en next-generation beveiligingsoplossing

Geïntegreerde oplossing automatiseert en versnelt inzet van netwerkbeveiliging met centraal beheer binnen fysieke en virtuele domeinen


Palo Alto Networks® (NYSE: PANW) en VMware, Inc. (NYSE: VMW) starten een partnership en lanceren een gezamenlijk ontwikkelde oplossing. Met deze geïntegreerde oplossing kan een klant het VMware NSX™-netwerkvirtualisatieplatform inzetten voor het automatisch beschikbaar maken en distribueren van next-generation Palo Alto Networks-beveiliging in zijn Software-Defined Datacenters.

Het beschikbaar maken van beveiliging en change-management zijn belangrijke operationele uitdagingen voor de huidige dynamische datacenteromgevingen. Het configureren van de netwerkbeveiliging en het toewijzen van policy’s verlopen traag en blijven achter bij het gemak van, en de snelheid waarmee organisaties applicaties beschikbaar maken. Tegelijkertijd neemt het belang van een next-generation beveiligingsplatform toe. Het betreft hier een platform waar beveiligingspolicy’s gekoppeld zijn aan applicaties, gebruikers en data. Met behulp hiervan is een effectieve cyber security-strategie te ontwikkelen.

Palo Alto Networks en VMware erkennen deze veranderende eisen en lanceren een volledig geïntegreerde oplossing die het gevirtualiseerde VM-Series-beveiligingsplatform van Palo Alto Networks combineert met het NSX-netwerkvirtualisatieplatform van VMware. Met deze gecombineerde oplossing brengen klanten hun next-generation netwerkbeveiliging samen binnen zowel hun fysieke als hun virtuele omgevingen op basis van volledig centraal beheer.

“De ‘cloud’ zorgt voor nieuwe beveiligingsuitdagingen. Legacy-beveiligingssystemen die gebaseerd zijn op fysieke attributen, zoals poorten en protocollen, zijn niet voldoende om deze zeer dynamische omgevingen te beschermen”, zegt Jon Oltsik, analist bij de Enterprise Strategy Group. “Een next-generation beveiligingsbenadering die de operationele uitdagingen vermindert door middel van het integreren van netwerkvirtualisatie, is een vereiste voor klanten die op een veilige manier willen uitbreiden naar de cloud.”

Next-generation netwerkbeveiliging voor het Software-Defined Datacenter

Dankzij de nieuwe, gecombineerde oplossing profiteren klanten van de netwerkinvoegmogelijkheden van VMware NSX en de next-generation netwerkbeveiligingstechnologie van Palo Alto Networks. Daarmee zijn applicaties in Software-Defined Datacenters eenvoudig toepasbaar en eenvoudig te verplaatsen, te schalen en te beschermen. Klanten zijn flexibeler en werken efficiënter dankzij centraal policymanagement en centraal te activeren implementatie.

De geïntegreerde oplossing is nu bij enkele klanten in gebruik in bèta versie. Het product is naar verwachting in de eerste helft van 2014 commercieel beschikbaar en biedt versnelde levering van next-generation beveiligingsservices voor virtuele applicaties. Dit is tot nu toe veelal een handmatig proces dat de inzet van virtuele applicaties tot wel twee maanden kan vertragen. Deze vertraging is nu te voorkomen. Bedrijven zijn flexibeler en profiteren eerder van de voordelen van een Software-Defined Datacenter, waarbij ze beschermd zijn door next-generation beveiligingspolicy’s.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.