Palo Alto Networks onthult meer informatie over nieuwe BackStab aanval

Onderzoek laat zien hoe malware wordt ingezet om BackStab aanvallen uit te voeren op met name iOS apparaten


Palo Alto Networks® (NYSE: PANW), de aanbieder van next-generation security, onthult vandaag meer informatie over een nieuwe ´BackStab´aanval. Cybercriminelen proberen via een BackStab aanval privégegevens te stelen uit back-up bestanden van mobiele apparaten die op de computer van het slachtoffer zijn opgeslagen. Een whitepaper van Unit 42, het threat intelligence-team van Palo Alto Networks, legt uit hoe cybercriminelen malware gebruiken om op afstand in te breken en zo BackStab-aanvallen uit te voeren.

BackStab is in staat tekstberichten, foto´s, geografische locatiegegevens en vrijwel alle andere soorten informatie op mobiele apparaten te onderscheppen. Backstab wordt met name gebruikt door wetshandhavers en cybercriminelen. De whitepaper van Unit 42 laat zien hoe BackStab-aanvallen sindsdien zijn geëvolueerd, en waarom Apple iOS-apparaten een belangrijk doelwit zijn geworden. Dit komt mede doordat de standaardinstellingen in iTunes® back-up bestanden niet versleutelen, de bestanden worden opgeslagen op vaste locaties en apparaten automatisch worden gesynchroniseerd als ze zijn aangesloten op de computer van een gebruiker.

Ryan Olson, director of threat intelligence, Unit 42, Palo Alto Networks: “Cybersecurityteams moeten beseffen dat een bedreiging niet minder gevaarlijk is als de aanvalstechniek bekend is. Bij ons onderzoek naar BackStab aanvallen hebben we meer dan 600 malwarevoorbeelden verzameld uit meer dan 30 landen, die allemaal werden gebruikt voor het uitvoeren van BackStab aanvallen op afstand.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.