Parallels Cloud Server officieel geaccepteerd als ondersteunend Server Virtualisatieproduct voor OpenStack

Meest gebruikte commerciële containerproduct nu beschikbaar voor serviceproviders in de OpenStack community

  • Bedrijfsnieuws van
  • Parallels
  • geplaatst op
  • 11 maart 2015 16:19 uur

Parallels Cloud Server, de commerciële container­oplossing van Parallels, is nu officieel als server virtualisatie infrastructuurproduct geaccepteerd in OpenStack, Kilo release. De erkenning zorgt ervoor dat serviceproviders die OpenStack als een infrastructurele oplossing gebruiken daarvoor Parallels Cloud Server in kunnen zetten. Ook meer dan 150 bedrijven die het wereldwijde open source initiatief ondersteunen kunnen de technologie veilig integreren in hun eigen aanbod.

Parallels Cloud Server (PCS) is de meest gebruikte commerciële containertechnologie op de markt en de containeroplossingen overschreden onlangs een miljoen virtualisatie exemplaren. De acceptatie van PCS voor OpenStack biedt gebruikers van ondersteunde server virtualisatie producten een unieke oplossing. Het zorgt voor verdere acceptatie van het OpenStack-platform door serviceproviders.

“De OpenStack community is de afgelopen vier jaar explosief gegroeid en Parallels is al lang een supporter van die groei en innovatie”, stelt James Bottomley, chief technology officer, virtualization van Parallels. “Met Parallels Cloud Server heeft deze gemeenschap een bewezen containergebaseerde virtualisatietechnologie. Organisaties die OpenStack inzetten, kunnen nu containers voor cloud applicatieontwikkeling aanbieden.”

Parallels werd in 2013 lid van de OpenStack community en blijft zich inzetten voor open source softwareontwikkeling. Tot op heden werden van het bedrijf ook Parallels Containers en Parallels Hypervisor – beide componenten van Parallels Cloud Server – als officiële OpenStack-ondersteunde producten aanvaard. Ook kan het Parallels Automation platform worden ingezet voor het beheer van clouds op basis van Mirantis OpenStack.

“We hebben het afgelopen jaar nauw met Parallels samengewerkt met betrekking tot de inzet van OpenStack-gebaseerde diensten voor de Mirantis OpenStack APS Package voor Parallels Automation”, aldus Boris Renski, mede-oprichter en chief marketing officer van Mirantis. “Het OpenStack-platform bepaalt mede de toekomst van software. Daarmee hebben serviceproviders meer vrijheid – het zorgt ervoor dat hun klanten die draaien op Mirantis OpenStack eenvoudig en efficiënt die clouds kunnen implementeren en beheren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.