Partnership Custom Connect en Ctac in Cloud Connectivity Services

No Connectivity, No Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Custom Connect
  • geplaatst op
  • 22 april 2016 09:10 uur

Custom Connect, de carrier-neutrale datacommunicatiespecialist, en IT Solutions aanbieder Ctac zijn een open partnership aangegaan voor de ontwikkeling en ondersteuning van de cloudstrategie van Ctac en haar klanten. Custom Connect bouwt en beheert de connecties en het netwerk. Bovendien adviseert Custom Connect hoe het beste profijt kan worden getrokken van de de doorlopende ontwikkelingen in de datacommunicatie-technologie en -markt.

Ctac bedient veel enterprises in Retail, Wholesale, Manufacturing, Real Estate en Professional Services in België, Nederland en Frankrijk. Ctac voorziet in informatiesystemen die zijn gebaseerd op flexibele en schaalbare infrastructuren. “Onze klanten moeten altijd kunnen rekenen op de maximale beschikbaarheid van hun bedrijfskritische applicaties en data. Custom Connect beheert de daarvoor benodigde connectiviteit binnen onze eigen infrastructuur en de aansluitingen met onze klanten,” zegt Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac. Connectivity is van het grootste belang omdat het de levenslijn is tussen de datacenters, clouds, locaties en gebruikers. Hilgerdenaar: “Connectiviteit behoort centraal te staan in elke datacenterstrategie.”

Ctac heeft op de AMS-IX ring een virtueel datacenter gebouwd waarin omwille van redundancy vijf datacenters van de grotere providers zijn geïntegreerd. Custom Connect managet de connecties tussen de datacenters en met Ctac’s klanten. De connectiviteit tussen de datacenters heeft de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Verder zorgt Custom Connect ervoor dat de klanten van Ctac – bedrijven die doorgaans zijn gericht op innovatie en expansie – de beschikking hebben over de connectiviteit die past bij de eisen van hun business. Deze eisen verschillen per bedrijf en per applicatie, in termen van bandbreedte, prijs en latency. Op de meest exotische locaties kunnen aansluitingen nodig zijn.

Nieuwe technologieën leggen een aanzienlijke druk op de snelheid van dataconnecties. Bijvoorbeeld in-memory analyses: omdat de analyse plaatsvindt in het RAM-geheugen van de computer, neemt de verwerkingssnelheid enorm toe. De connecties van en naar de brondata moeten die snelheid aankunnen. Dit vergt connecties met de laagst mogelijke vertragingen (latencies). “Wij zien de vraag veranderen van ‘sluit mijn business centers en datacenters op elkaar aan’ naar ‘sluit mijn data aan, waar die zich ook maar bevinden’,” zegt Olav van Doorn, CEO van Custom Connect.

Datacommunicatie gaat naar Internet en IP. Custom Connect helpt ‘All-IP’ strategieën te realiseren. Security is dan een belangrijk vraagstuk. Ctac wil de beveiliging in het netwerk geregeld hebben, en wel op zo’n manier dat DDoS-aanvallen en andere ongerechtigheden worden afgevangen voordat ze de applicaties kunnen bereiken en beschadigen. Custom Connect bouwt voor Ctac een schoon internet met gegarandeerde SLAs.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.