Partnership Vrije Universiteit Amsterdam en QNH moet kloof IT-arbeidsmarkt verder dichten

  • Bedrijfsnieuws van
  • QNH Consulting
  • geplaatst op
  • 1 maart 2016 10:45 uur

IT-dienstverlener en -kennispartner QNH en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gaan een samenwerking aan. De samenwerking is gericht op het verder dichten van de kloof tussen de theorie van de universiteit en de dagelijkse praktijk in het bedrijfsleven. QNH biedt duale masterstudenten van de VU relevante praktijkervaring, zodat zij goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden en hun opgedane theorie volop kunnen benutten.

De vraag naar Business Analytics consultants is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het kost bedrijven momenteel echter veel moeite om de juiste IT’er te vinden. Er is een schaarste aan informatica- en wiskundestudenten en de kennis van studenten sluit door de snelle ontwikkelingen in de markt niet altijd aan. Hierdoor moeten zij tijdens hun eerste baan al de nodige kennisachterstand inhalen. Duale masters zijn volgens de VU een goede manier om studenten nog beter voor te bereiden op het werkende leven.

Mauk Meewis, Business Unit Manager Application Development bij QNH: “De verantwoordelijkheid voor het dichten van de grote verschillen tussen de arbeidsmarkt en universiteit ligt bij zowel het bedrijfsleven als bij opleidingsinstituten. Voor ons betekent de samenwerking toegang tot nieuw en gemotiveerd IT-talent. Met de juiste begeleiding en ondersteuning stomen wij ze samen met de VU klaar voor het werkende leven. De reacties van de studenten zijn erg positief en wij hebben erg veel baat bij hun enthousiasme, drive en vernieuwende ideeën.”

Annemieke van Goor, studieadviseur en stagecoördinator Business Analytics bij de VU: “Een hechte samenwerking met het bedrijfsleven is belangrijk voor de VU. Naast dat studenten hun studie in de praktijk brengen, nemen zij ook de werkervaring mee terug naar de schoolbanken. Wij zien het aantal duale studenten sterk toenemen en met name de master Business Analytics groeit, dit is vrij uniek in de universitaire wereld. Studenten willen zien wat zij aan theorie in de praktijk kunnen toepassen. Belangrijk voor ons is dat de studenten een goede match hebben met het bedrijf. QNH bleek een dynamische, energieke en ambitieuze organisatie en dat profiel sluit goed aan bij onze studenten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.