Philips versterkt samenwerking met Amazon Web Services voor uitbreiding van digitale zorgoplossingen in de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Amazon
  • geplaatst op
  • 9 oktober 2015 12:50 uur

Koninklijke Philips N.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het de samenwerking met Amazon Web Services (AWS) gaat versterken in het kader van Philips’ strategie om een ecosysteem te creëren voor nieuwe soorten ‘connected’ en gepersonaliseerde digitale zorgoplossingen. AWS IoT (Internet of Things) is een nieuw platform dat het eenvoudig maakt om apparaten te verbinden met de diensten van AWS. Dit leidt tot een uitbreiding van de connectiviteit, mogelijkheden en diensten van het HealthSuite Digital Platform van Philips, een open IT-infrastructuur waarmee allerlei gegevens veilig kunnen worden beheerd. Deze gegevens variëren van grote hoeveelheden klinische data tot persoonlijke informatie over iemands gezondheid en levensstijl.

“De digitale revolutie op gezondheidsgebied en de kracht van het ‘Internet of Things’ bieden geweldige kansen om de manier waarop zorg wordt geleverd, positief te transformeren”, aldus Jeroen Tas, CEO van Philips Healthcare Informatics, Solutions & Services. “Door gegevens uit medische dossiers en van met het internet verbonden apparaten te ontsluiten en deze te combineren met analysemogelijkheden, kunnen waardevolle inzichten worden opgedaan over de manier waarop we verantwoord kunnen leven en ouder worden. Bij Philips zijn we op zoek naar manieren om consumenten in staat te stellen een actieve rol te spelen bij de bevordering van de eigen gezondheid. Dat doen we bijvoorbeeld door hen toegang te geven tot informatie over hun gezondheid en hen hier controle over te geven. Door die gegevens hanteerbaarder te maken, faciliteren we betere samenwerking tussen patiënten, medici en zorgverleners.”

Philips werkt samen met toonaangevende technologiebedrijven als AWS, academische ziekenhuizen en patiëntenorganisaties om een mondiaal bereik te creëren en de realisatie van ‘connected care’ binnen het gehele gezondheidscontinuüm te versnellen: van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling en zorg thuis.

Om deze nieuwe vorm van zorg op een hoger niveau te brengen, heeft Philips het HealthSuite Digital Platform ontwikkeld, dat draait op de systemen van AWS. Via dit platform worden gegevens van verschillende apps en medische apparaten en systemen (zoals elektronische medische dossiers) veilig verwerkt, gecombineerd en geanalyseerd. Het HealthSuite-platform bestaat uit een beveiligde cloud waarin al meer dan zeven miljoen met het internet verbonden apparaten, sensoren en mobiele apps worden beheerd – waarmee het potentieel van het ‘Internet of Things’ volledig wordt omarmd.

Met AWS IoT breidt Philips zijn platform uit met een toekomstbestendige, veilige en schaalbare IoT-omgeving. Deze technologie zal klanten toegevoegde waarde bieden wat betreft slimmere en meer gepersonaliseerde oplossingen om gezonder te leven en zorg te coördineren. Op die manier kunnen producten – zoals medische alarmeringssystemen en babymonitors – steeds slimmer worden.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...