Photobox.com voorbereid op seizoenspieken dankzij Interoute Virtual Data Centre

Interoute VDC biedt groeiend bedrijf voor gepersonaliseerde producten een schaalbare, solide ICT-infrastructuur on demand

  • Bedrijfsnieuws van
  • Interoute
  • geplaatst op
  • 14 juli 2015 11:48 uur

PhotoBox Group, Europees marktleider in gepersonaliseerde fotoproducten, heeft voor het wereldwijde cloudnetwerkplatform Interoute Virtual Data Centre (VDC) gekozen zodat klanten ook tijdens de seizoenspieken snel en ononderbroken kunnen bestellen bij de diverse PhotoBox-webshops. Het bedrijf heeft meer dan 8 miljoen actieve klanten in ruim 20 landen. Via de webshops worden dagelijks miljoenen klantfoto’s geüpload en bewerkt, met rond Kerstmis, Valentijnsdag en Moederdag een veelvoud daarvan. PhotoBox kiest voor Interoute VDC omdat het bedrijf daar de mogelijkheid heeft om grote computercapaciteit vooraf te reserveren en op afroep in te zetten bij een enorme toevloed aan online bestellingen op piekmomenten.

Graham Hobson, medeoprichter van PhotoBox: “De vraag naar de producten van PhotoBox blijft maar stijgen en daarom hebben wij een slimmere en creatievere oplossing nodig voor zowel de voorkant als de achterkant van onze groeiende online business. Met name voor onze activiteiten in Parijs waren we op zoek naar de juiste partner, omdat we met andere grote cloudproviders gedwongen waren onze data steeds honderden kilometers heen en weer te sturen. En daar zouden onze klanten echt last van hebben. We houden van het hybride cloudmodel en Interoute blijkt daarvoor de juiste match voor ons. Interoute biedt een cloudnetwerkinfrastructuur die dichtbij ons is en heel eenvoudig uitgerold, geschaald en aan ons toegewezen kan worden wanneer dat nodig is.”

PhotoBox Group maakt gebruik van een hybride combinatie van colocatie-, cloud- en private netwerken voor haar online business. Door ook dedicated cloudcapaciteit bij de Interoute VDC-zones in Parijs en Amsterdam in te zetten, kan het bedrijf rekenen op de hoogste datatransfersnelheden. De extra servercapaciteit die het dichtst bij de bestaande datacenters en servers staat wordt ingezet waardoor de vertraging in de backend-processen minimaal is. Bovendien is er zo een directe ingang naar het 67.000 km grote high capacity netwerk van Interoute waardoor de verbinding met online gebruikers in Europa en heel de wereld optimaal is.

Martijn ten Kate, countrymanager van Interoute Nederland: “Interoute VDC onderscheidt zich van andere IaaS-platforms omdat de 14 wereldwijde cloudcomputingzones al ingebouwd zijn in ons geavanceerde private netwerk. Deze innovatieve combinatie van netwerk en rekenkracht biedt PhotoBox het voordeel van een geautomatiseerde wereldwijde cloud die de verbinding tussen de klanten en de Europese IT-locaties van de PhotoBox Group sterker maakt. Bovendien zijn de snelheid en prestaties van haar online bestelservice gegarandeerd dankzij de minimale vertraging in ons netwerk.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.