Portland breidt portfolio Continuiteït uit met productinnovaties van Datto

Datto DNA Router en Datto Backupify voor Office 365 nieuw onderdeel van Portlands Continuïteit en Shrink Wrapped Service

  • Bedrijfsnieuws van
  • Portland
  • geplaatst op
  • 26 augustus 2015 11:13 uur

Softwaredistributeur Portland introduceert productinnovaties van Datto, leverancier van uitgebreide oplossingen voor databack-up, recovery en business continuity. Het gaat om innovaties die zijn ontworpen voor dataprotectie. Ze zijn zowel geschikt voor on-premise op fysieke of virtuele servers, als in de cloud via SaaS-applicaties. Portland biedt resellers de mogelijkheid om de nieuwe Datto-producten als Shrink Wrapped Service te verkopen.

De vijf nieuwe oplossingen zijn ontworpen om data van klanten beter te beschermen, terwijl deze gewoon verder gaan met hun eigen business. De innovaties maken deel uit van Datto’s Total Data Protection-platform dat bestaat uit fysieke en virtuele apparaten, software en Datto’s private cloud van meer dan 140 petabyte. Datto voorziet in de mogelijkheid van recovery – on-site of in de cloud – binnen zes seconden.

Portland introduceert de volgende productinnovaties van Datto.

  • Datto Networking Appliance (DNA) Router: de Datto DNA Router is de eerste router die ‘in de cloud is geboren’. Zijn remote configuration en 4G-failover zijn ontworpen om in te gaan op de specifieke behoeften van MSP’s en om hun data-in-transit te beschermen. De Datto DNA Router kan eenvoudig in de cloud worden geconfigureerd – in tegenstelling tot traditionele routers die vaak vatbaar zijn voor downtime en op afstand soms lastig te bedienen zijn. Daardoor is er minder fysiek onderhoud nodig en hebben eindgebruikers een betere gebruikservaring. De verwachting is dat hij herfst 2015 verkrijgbaar is.
  • Datto Backupify voor Office 365: in navolging op Datto’s Backupify (de maker van cloud-naar-cloudback-up) van december 2014 komt de Datto Backupify voor Office 365 nu met een geautomatiseerde, veilige back-up voor Office 365. Voor partners die gebruik maken van Microsoft Office 365, betekent dit dat zij hun gebruikers cloud-naar-cloudback-upbescherming kunnen bieden. Dit zorgt ervoor dat klanten geen data verliezen door (al dan niet opzettelijke) menselijke fouten, hackers of virussen. Het is een toevoeging op de Backupify-producten voor Google Apps, Salesforce en andere SaaS-applicaties, en is op dit moment al verkrijgbaar.
  • Bestanden synchroniseren en delen dankzij een nieuwe partnership met ownCloud: Datto sloot recentelijk een nieuw partnership met ownCloud – de organisatie achter de meest populaire software voor het synchroniseren en delen van bestanden. Hiermee synchroniseer en deel je bestanden veilig met alle nieuwe en bestaande Datto SIRIS 1- en Datto SIRIS 2-apparaten. Hierdoor is het voor klanten mogelijk om vanaf elke plek samen te werken en documenten te delen. Zij slaan de data op hun SIRIS-apparaat in hun lokale infrastructuur op, maken tegelijkertijd een back-up in de Datto-cloud en geven toegang aan de (mobiele) gebruikers op afstand met ownCloud. Dus direct een private-cloudoplossing voor de eindgebruiker zonder extra investeringen.
  • Datto Linux Agent: Datto’s nieuwe Linux Agent levert betrouwbare, zakelijke ondersteuning voor het Linux-besturingssysteem als toevoeging op Windows. In tegenstelling tot concurrerende oplossingen omvat Datto Linux Agent incrementele back-ups, geïntegreerde opslag, cloudreplicatie, het terugzetten van individuele bestanden en lokale virtualisatie. MSP’s die met Datto werken, kunnen hun bestaande Datto-apparatuur hiervoor gebruiken. Deze nieuwe functie is direct beschikbaar.
  • Updated Partner Portal: de Datto Partner Portal maakt het voor MSP’s mogelijk om vanaf één plek al hun Datto-apparaten en -diensten te beheren. Met de toekomstige Datto Activity Feed en andere verbeteringen kunnen MSP’s belangrijke notificaties en updates eenvoudiger zien. Hiermee lossen zij sneller problemen op en beheren zij deze efficiënter. Verwacht wordt dat het geüpdatet portaal herfst 2015 beschikbaar is.

“De nieuwe producten van Datto passen perfect binnen ons productportfolio Continuïteit”, zegt Kim van Brugge, CEO van Portland. “De DNA Router, Datto Backupify voor Office 365 en andere nieuwe productkenmerken en -functionaliteiten zijn voor onze resellers waardevolle producten en diensten. Hiermee geven zij hun klanten de garantie dat zij hun data kunnen beschermen, of het nu gaat om on-premise, in een SaaS-applicatie of in de cloud. De IT-dienstverlener krijgt bovendien eenvoudig toegang tot deze nieuwe diensten en behoudt zijn directe contact en contract met de klant, een ideale ‘shrink wrapped service’.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...