Postbedrijf Sandd brengt IT infrastructuur onder bij ITB2 Datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • ITB2
  • geplaatst op
  • 26 mei 2014 11:19 uur

Postbedrijf Sandd, aanbieder van zakelijke postdiensten, heeft zijn IT infrastructuur ondergebracht in het energie-efficiënte datacenter van ITB2 Datacenters in Apeldoorn. ITB2 levert colocatie diensten, netwerk services, firewall technologie en 24x7x365 monitoring support voor de IT infrastructuur van Sandd. Het postbedrijf verwacht de migratie van haar IT-omgeving naar ITB2 in juli te hebben afgerond.

Het hoofdkantoor van Sandd is net als het betreffende datacenter van ITB2 gevestigd in Apeldoorn. Daarnaast heeft Sandd meerdere vestigingen door heel Nederland. Het bedrijf richt zich op de bezorging van geadresseerd drukwerk voor zakelijke klanten, zoals magazines, direct mail en bankafschriften. Met aanvullende diensten, waaronder adresverrijking, segmentatie en profilering, helpt Sandd zijn klanten om het bereik en de conversie van de poststukken te verbeteren.

De groei in zakelijke postdiensten betekent voor Sandd ook verandering op het gebied van software-applicaties die gebruikt worden om de aanvullende diensten te leveren. Een voorbeeld daarvan is de bezorgerapp, waarmee onder andere rapportages over de bezorgkwaliteit van post met klanten gedeeld kunnen worden. Om de veranderende IT omgeving te faciliteren, zocht Sandd naar een colocatie aanbieder met een stabiele, betrouwbare achtergrond en genoeg ruimte in het datacenter en flexibiliteit om snel te kunnen op- of afschalen. Ook moest het een platte organisatie zijn waarmee Sandd snel zou kunnen schakelen. Na een openbare aanbesteding en vier inschrijvingen van aanbieders, viel de keuze op ITB2 Datacenters.

1 miljard poststukken

“In 2017 verwachten wij 1 miljard poststukken per jaar te verwerken,” zegt Ramón Arcos Aguilera, projectmanager bij Sandd. “Onze IT systemen moeten daarop voorbereid zijn, vooral als het gaat om het leveren van de toegevoegde waarde. Doelgroepsegmentatie en het verhogen van conversie voor klanten vraagt bijvoorbeeld om intelligentieanalyses, dan praat je dus over big data toepassingen. Onze datacenter leverancier moet dit kunnen faciliteren en de flexibiliteit hebben om onze IT infrastructuur te kunnen laten groeien of, desnoods, krimpen.”

“Wij hebben een aanbesteding uitgezet om het beste uit de markt te halen en leveranciers proactief te laten meedenken,” zegt Arcos Aguilera. “ITB2 was de organisatie waar we het meeste vertrouwen in hadden, die zich in de markt bewezen heeft en ons de gewenste continuïteit, flexibiliteit en schaalbaarheid kan bieden. Het datacenter van ITB2 in Apeldoorn is bovendien bijna een Tier IV faciliteit, veel beter ga je het in Nederland nauwelijks krijgen. Alles ziet er mooi uit en is netjes voor elkaar – de security, de koeling. En de Cold Corridors, die feilloos presteren.”

De lage PUE-waarde en daarmee de hoge energie-efficiëntie van het datacenter van ITB2 in Apeldoorn, heeft geen rol gespeeld bij de besluitvorming. Arcos Aguilera: “Maar we gaan kijken of we hiermee intern binnen Sandd nog iets gaan doen. De energiezuinigheid van ITB2 – met een PUE-waarde van 1,07 – is natuurlijk wel opvallend. Dat sluit goed aan bij ons eigen MVO-beleid.”

Managed hosting

Tot nu toe had Sandd zijn IT infrastructuur middels een managed hosting contract ondergebracht bij een hosting provider. Het betekende dat het postbedrijf zich niet hoefde te bekommeren om de infrastructurele hardware en software, alleen om de bedrijfseigen softwareapplicaties. Vanwege onder meer de behoefte aan flexibiliteit bij het veranderende dienstenpalet van Sandd, wilde de organisatie evenwel meer controle over de eigen IT infrastructuur.

Vandaar de overstap naar colocatie diensten van ITB2, waarbij Sandd nu de benodigde apparatuur heeft aangeschaft en zelf het beheer krijgt over de racks waarin onder andere servers, routers en switches ten behoeve van de IT infrastructuur zijn ondergebracht. ITB2 levert daarbij de firewall technologie, terwijl de engineers van ITB2 en Sandd gezamenlijk de monitoring van de IT infrastructuur op zich nemen. De engineers van ITB2 hebben samen met Sandd een netwerkplan ontworpen, om de communicatie tussen de klanten en de verschillende vestigingen van Sandd enerzijds en de IT omgeving in het datacenter van ITB2 anderzijds – onder meer middels 10 Gigabit Ethernet verbindingen – gestroomlijnd te laten verlopen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.