PQR levert infrastructuur cloud service provider E-Quest

  • Bedrijfsnieuws van
  • PQR
  • geplaatst op
  • 13 mei 2014 14:13 uur

Cloud service provider e-Quest zocht naar een snelle en accurate manier om de capaciteit van haar infrastructuur – met name die van het datacenter – uit te kunnen breiden. PQR heeft een voorstel ingediend om met behulp van de Cisco/NetApp-FlexPod-oplossing aan de toegenomen vraag naar capaciteit te voldoen.

e-Quest

e-Quest Automatisering is een innovatief en dynamisch bedrijf gevestigd in Helmond. Een team van 35 gecertificeerde medewerkers faciliteert de kantoorautomatisering van bedrijven in Helmond en omgeving. De dienstverlening van e-Quest is onderverdeeld in drie pijlers; kantoorautomatisering, datacenterdiensten en glasvezeldiensten. Deze drie pijlers zijn zo opgezet dat e-Quest geen afhankelijkheid van derden heeft en haar klanten optimaal kan bedienen. e-Quest is hierin uniek binnen Nederland en veruit marktleider in de regio.

Datacenterdiensten

De vraag naar datacenterdiensten is de afgelopen jaren toegenomen, nadat e-Quest vrijwel alle bedrijven, scholen en instellingen in de regio Helmond op het eigen glasvezelnetwerk had aangesloten. Patrique Dankers, Directeur van e-Quest: “Wij leveren onze klanten een aantal efficiënte beheerconcepten waarmee adequaat beheer en onderhoud op hun ICT-omgeving wordt uitgevoerd, zodat zij altijd optimaal over hun data kunnen beschikken. Om klanten onze dienstverlening te kunnen garanderen, hebben wij in 2012 ons bestaande datacenter uitgebreid en er een nieuw datacenter met 120 racks bij gebouwd. Vervolgens ontstond de behoefte aan een nieuw, beheerd platform. PQR heeft daarvoor gezorgd.”

FlexPod

PQR heeft daarom de FlexPod-oplossing aangeboden. FlexPod is een converged infrastructuuroplossing die is gebouwd op een flexibele, schaalbare, gedeelde infrastructuur met als componenten Cisco Unified Computing System servers, Cisco Nexus switches en NetApp unified storagesystemen. De voordelen zijn legio, het gaat om gestandaardiseerde bouwblokken van A-merken, om één platform op basis van uniforme en schaalbare computing-, fabric- en storagetechnologieën. Dit platform kan zonder onderbreking of veranderingen van de architectuur in de grootste datacenterbehoeften voorzien.

Geïntegreerde componenten voor gevalideerd design

De verschillende componenten zijn vooraf geïntegreerd en geoptimaliseerd voor uiteenlopende omgevingen. Centraal management van de volledige infrastructuurpool is mogelijk. Daarnaast levert FlexPod gevalideerde datacenterdesigns voor veel verschillende toepassingen, zoals gevirtualiseerde omgevingen met VMware, SQL Server, SharePoint, Exchange 2010, SAP, virtuele desktopinfrastructuur of veilige multi-tenancy. Een ander voordeel voor de klant is dat hij in geval van technische problemen altijd wordt geholpen, of hij nu Cisco of NetApp belt.

E-Quest heeft PQR deze opdracht gegund en de implementatie is in volle gang. “Wij hebben onze problematiek aan PQR voorgelegd en gevraagd of zij ons konden adviseren”, aldus Dankers. “Na een grondige inventarisatie van onze eisen en wensen, reikte PQR ons deze oplossing aan. Wij hebben alle vertrouwen in PQR en in de FlexPod-oplossing en verwachten dat de praktijk zal uitwijzen dat wij de juiste keuze hebben gemaakt.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: What a fun post. yesterday while reading Home Is Where The Wine Is the author mentioned several tim...

Top 3 bedrijfsnieuws van afgelopen week: Previder, BIT en Schuberg Phillis
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

De marktwaarde van werknemers van datacenters en hosters
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jan J: Welke artikels zijn nu echte journalistiek en welke zijn gewoon reclame artikels zoals die over Vime...