Previder en Lesscher IT fuseren

Het nieuwe Previder heeft een breder portfolio en meer groeipotentie

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 12 december 2016 12:12 uur

De Odin Groep kondigt aan dat twee van haar bedrijven, Previder en Lesscher IT, samengevoegd worden. Dit proces wordt begin 2017 voltooid, waarna de nieuwe organisatie verder zal gaan onder de naam Previder. Volgens Hans Lesscher, algemeen directeur van de Odin Groep, past de samensmelting in de strategie om de groeidoelstellingen naar de toekomst waar te maken.

De Odin Groep heeft als missie om IT-bedrijven in staat te stellen blijvend te excelleren in hun marktsegment. De organisaties binnen de Odin Groep zelf, Lesscher IT, Heutink ICT, Previder en Web2work, zijn allemaal succesvol in hun eigen vakgebied, in de afgelopen jaren ontstond er echter steeds meer overlap tussen de dienstverlening van Lesscher IT en Previder.

“Previder en Lesscher IT werkten al intensief samen, maar functioneerden als gescheiden bedrijven,” legt Hans Lesscher uit. “Door het samenvoegen van twee succesvolle bedrijven binnen de Odin Groep wordt er een stevige basis gelegd om de gewenste groei te kunnen realiseren. De nieuwe organisatie heeft namelijk een breder dienstenaanbod en bovendien meer slagkracht door zijn schaalgrootte.”

Vergroten synergie
Tim Timmerman, directeur van Lesscher IT, noemt de samensmelting van Previder en Lesscher niet meer dan logisch: “We maakten al flink gebruik van het platform van Previder voor het ontwikkelen en leveren van onze diensten. Door onze deels overlappende portfolio’s, bijvoorbeeld op gebied van cloud-diensten als Microsoft Azure, samen te voegen, houden we meer capaciteit over om als organisatie de komende jaren sneller te innoveren en groeien.”

Klanten krijgen in het vervolg één centraal aanspreekpunt voor al hun dienstverlening; van IT- en werkplekbeheer tot hun datacenter- en cloud-diensten. Maar ook intern gericht zal de fusie ervoor zorgen dat de twee bedrijven een sterkere eenheid gaan vormen.

Eric Vredeveldt, directeur van Previder, verwacht dat de nieuwe organisatie beter tegemoet kan komen aan de vraag uit de markt: “Met het nieuwe Previder kunnen we onze klanten naast de datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten bijvoorbeeld ook virtual desktops aanbieden. Hierdoor kunnen we veel sneller doorgroeien naar een Hybride Cloud Provider, waarbij we zelfs on-premise activiteiten kunnen koppelen in een totale cloud-oplossing. Dit geeft ons dus een nog betere marktpropositie, waardoor we zowel bestaande als nieuwe klanten nog beter kunnen bedienen.”

Integratie organisaties
De komende periode wordt door de Odin Groep gewerkt aan de integratie van Previder en Lesscher IT. Klanten van beide organisaties zullen op de korte termijn niets merken van de fusie. Ze blijven in de meeste gevallen contact houden met dezelfde mensen, ook nadat beide merken begin 2017 definitief worden samengevoegd. De impact blijft dus grotendeels beperkt tot een vereenvoudiging van de contractrelatie met de klant en een verbreding van het portfolio. Vredeveldt en Timmerman zullen gezamenlijk de directie gaan voeren van het nieuwe Previder. Om de samenvoeging van deze twee bedrijven maximaal te faciliteren is Stephan Masselink vanuit de Odin Groep aangesteld als eindverantwoordelijk directeur.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...