Previder introduceert full-SSD opslag als nieuwe standaard voor alle cloud-services

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 27 mei 2015 10:46 uur

Previder, leverancier van high-end datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, maakt full-SSD opslag de nieuwe standaard voor alle cloud-services. Het volledige cloud-platform van Previder is inmiddels opgewaardeerd naar SSD. Zowel nieuwe als bestaande klanten profiteren hierdoor direct van de extreem snelle prestaties van flash-gebaseerde opslagtechnologie. Previder biedt als eerste datacenter in Nederland standaard full-SSD aan voor al zijn cloud-services.

Er wordt al jaren gedebatteerd over de meerwaarde van SSD-technologie voor datacenters. High-end cloud-applicaties, die gebruik maken van zware databases, kunnen hiermee een aanzienlijke prestatiewinst realiseren. Een massale adoptie liet echter op zich wachten door het prijsverschil en de nieuwe uitdagingen op het gebied van betrouwbaarheid bij het gebruik van flash-technologie.
Volgens Eric Vredeveldt, directeur van Previder, is het moment nu gekomen om full-SSD de nieuwe standaard te maken: “Previder loopt graag voorop door de meest geavanceerde technologie in onze datacenters te gebruiken. Dat doen we echter pas op het moment dat de technologie betrouwbaar genoeg is om bedrijfskritische applicaties te kunnen draaien. Wij zijn trots om nu aan te kondigen dat full-SSD de nieuwe standaard is voor al onze cloud-services. Ons storage-platform biedt dezelfde betrouwbaarheid als traditionele opslag, maar met sterk verbeterde prestaties. Al onze klanten kunnen hier vanaf heden van profiteren.”

Optimale prestaties en zekerheid
Het nieuwe storage-platform van Previder staat verspreid over twee datacenters, waardoor optimale bedrijfszekerheid is gegarandeerd. De omgeving is gebaseerd op enterprise-class storage-technologie van marktleider NetApp. Previder levert deze high-performance storage aan alle cloud-klanten, maar ook als een op zichzelf staande storage-oplossing voor klanten die hoge eisen stellen op het gebied van IOPS en latency. Vredeveldt: “Ons  storage-platform is ideaal voor klanten die een omgeving zoeken met hoge performance, maar ook voor klanten die extreem hoge performance zoeken, zoals een omgeving die meer dan 50.000 IOPS kan verwerken en een latency van onder 2 milliseconden biedt.”
Inmiddels maken alle bestaande klanten van Previder gebruik van het nieuwe storage-platform. Deze migratie werd binnen enkele weken zonder downtime voor klanten uitgevoerd. Vredeveldt: “Onze klanten reageren zeer enthousiast op onze verbeterde cloud-omgeving, waar zij nu zonder extra kosten van kunnen profiteren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.