Previder organiseert Summerschool Tech-sessies voor ISV’s

Vijf informatieve sessies over het beveiligen en draaiend houden van SaaS-applicaties

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 21 juli 2016 14:35 uur

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, organiseert tijdens de warme zomermaanden vijf korte informatieve bijeenkomsten voor Independent Software Vendors (ISV’s). De Summerschool Tech-sessies vinden plaats op vrijdag van 29 juli tot en met 26 augustus, van 10.00 tot 10.45 uur. Security-experts van Previder, NBIP, NetApp, Fortinet en de Odin Groep zullen hier vertellen over het optimaal inrichten en beveiligen van SaaS-applicaties.

Steeds meer ISV’s besteden de hosting van hun SaaS-applicaties uit aan het datacenter door de schaalbaarheid en kostenefficiëntie die het biedt. Deze IaaS-omgevingen vereisen echter net zoveel aandacht om een optimale security en beschikbaarheid te garanderen. Previder komt ISV’s tegemoet bij hun vragen hierover met een vijfdelige serie Summerschool Tech-sessies. Tijdens deze bijeenkomsten wordt een gebalanceerde mix van informatie gegeven op zowel technisch als managementniveau. Zo wordt er aandacht gegeven aan het omgaan met bedreigingen als DDoS-aanvallen en hackers, maar worden praktische zaken besproken als DevOps, een serveromgeving opbouwen met IaaS en de wet Meldplicht Datalekken.

Aanmelden voor de sessies kan via de website.

1. Serveromgeving bouwen met IaaS
Vrijdag 29 juli (10:00-10:45)

Gijs Middelkamp, één van de softwareontwikkelaars van de Previder IaaS Portal, demonstreert tijdens deze sessie hoe een serveromgeving gebouwd kan worden. Aan de hand van Previder IaaS demonstreert hij het volledige proces, van het configureren en beheren van virtuele machines en firewalls tot het automatiseren van taken.

2. Alles over DDoS-aanvallen
Vrijdag 5 augustus (10:00-10:45)

Pim van Stam is als security-expert werkzaam bij de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP), dat de Nationale anti-DDoS Wasstraat (NaWas) beheert. Dit is een van de grootste DDoS-wasstraten van Nederland. Tijdens zijn technische sessie bespreekt hij de wereld van DDoS en hoe ISV’s hun SaaS-applicaties tegen dit soort aanvallen kunnen wapenen.

3. DevOps @NetApp
Vrijdag 12 augustus (10:00-10:45)

NetApp heeft als vooraanstaande leverancier van datastorage-systemen en services al in een vroeg stadium DevOps omarmd. Voor dit doel creëerde de organisatie een internationale omgeving genaamd CodeEasy, waarmee het provisioning-development proces wordt geautomatiseerd voor een wereldwijd ontwikkelteam van 2.000 developers. Tijdens deze sessie wordt verteld hoe NetApp DevOps gebruikt en wat het oplevert.

4. Beveiliging Webapplicaties 2.0
Vrijdag 19 augustus (10:00-10:45)

Dennis Hagens, Security Specialist van FortiNet, legt in deze sessie uit waarom een normale firewall tegenwoordig niet meer voldoende is om webapplicaties te beveiligen tegen hackers. Met een Web Application Firewall (WAF) wordt SaaS-applicaties voorzien van een extra beveiligingslaag, die zelflerend is bovendien ook in staat is zero-day attacks af te slaan.

5. Omgaan met datalekken
Vrijdag 26 augustus (10:00-10:45)

Sinds dit jaar is de wet Meldplicht Datalekken van kracht, waardoor organisaties nu verplicht zijn om datalekken te melden. Boetes bij ontoereikende beveiliging kunnen oplopen tot meer dan 800.000 euro. Jeroen Renard, Security Officer bij de Odin Groep, vertelt wat de wet precies inhoudt, hoe je in de praktijk moet omgaan met datalekken, en vooral: hoe je een datalek voorkomt.

Meer informatie over de Summerschool Tech-sessies en aanmelden: klik hier.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...