Previder richt pijlen op de Duitse markt

Samenwerking met Team-IT geeft Previder footprint in Duitsland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 22 maart 2016 10:22 uur

Previder gaat in 2016 nog intensiever de Duitse markt bewerken. Hiervoor is de Hengelose datacenterspecialist een nauwe samenwerking aangegaan met de Duitse distributeur Team-IT Distribution. Het bedrijf gaat zich specifiek richten op het vermarkten van colocatie en cloud-diensten bij IT-dienstverleners in Duitsland.

De samenwerking tussen Previder en Team-IT kwam tot stand na een onderzoek van Previder in de Duitse markt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Uit onderzoek blijkt dat er voor ons kansen liggen op de Duitse markt. Wij zitten vlak bij de Duitse grens en onze Oosterburen hebben duidelijk belangstelling voor de diensten van Previder. Ze hebben er geen moeite mee om een Nederlands datacenter te gebruiken, zeker gezien het feit wij vaak dichterbij gelegen zijn dan de beschikbare datacenters in Duitsland. Bovendien kunnen wij hen een twin-datacenter concept bieden.”

Voor Previder zijn eindklanten in Duitsland normaliter lastiger benaderbaar door de cultuurverschillen en de grootte van de markt. Om die reden maakt Previder een weloverwogen strategische keuze om zich te richten op de indirecte kanalen, de resellers. Vredeveldt: “We zijn in contact getreden met twee partijen, de IT-dienstverlener Buro-Buro Goch GmbH en de HP distributeur Teamtrade. Zij zagen ook de potentie en we hebben daarom de handen ineen geslagen. Hieruit is Team-IT Distribution ontstaan.”

Tier 3+ datacenters
Team-IT Distribution wilde graag samenwerken met Previder. “Previder is één van de weinige partijen die in een straal van 300 kilometer een twin-datacenter concept aan kan bieden met twee Tier3+ datacenters,” vertelt Christoph Kühnapfel, Managing Director bij Team-IT Distribution. “Dit heeft ons aan het denken gezet en wij zijn van mening dat we elkaar door deze samenwerking alleen maar versterken. We zijn daarom ook erg blij dat we kunnen samenwerken met Previder.”

Partnerfocus
Sander Leuftink, Business Development Manager Germany bij Previder, was nauw betrokken bij de ontwikkelingen. De samenwerking met Team-IT Distribuition is volgens hem een goede stap voor beide partijen en een mooi voorbeeld van de partnerfocus van Previder: “Voor ons betekent de samenwerking dat wij beter in staat zijn om de Duitse markt te bedienen,” zegt Leuftink. “Team-IT Distribution is een kritisch bedrijf dat niet zomaar een partnership aangaat. Ze hebben hun toekomstige groei zelfs grotendeels afhankelijk gemaakt van ons gemeenschappelijk succes. Dat houdt ons heel scherp, wat de samenwerking alleen maar ten goede kan komen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...