Previder richt pijlen op de Duitse markt

Samenwerking met Team-IT geeft Previder footprint in Duitsland

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 22 maart 2016 10:22 uur

Previder gaat in 2016 nog intensiever de Duitse markt bewerken. Hiervoor is de Hengelose datacenterspecialist een nauwe samenwerking aangegaan met de Duitse distributeur Team-IT Distribution. Het bedrijf gaat zich specifiek richten op het vermarkten van colocatie en cloud-diensten bij IT-dienstverleners in Duitsland.

De samenwerking tussen Previder en Team-IT kwam tot stand na een onderzoek van Previder in de Duitse markt. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Uit onderzoek blijkt dat er voor ons kansen liggen op de Duitse markt. Wij zitten vlak bij de Duitse grens en onze Oosterburen hebben duidelijk belangstelling voor de diensten van Previder. Ze hebben er geen moeite mee om een Nederlands datacenter te gebruiken, zeker gezien het feit wij vaak dichterbij gelegen zijn dan de beschikbare datacenters in Duitsland. Bovendien kunnen wij hen een twin-datacenter concept bieden.”

Voor Previder zijn eindklanten in Duitsland normaliter lastiger benaderbaar door de cultuurverschillen en de grootte van de markt. Om die reden maakt Previder een weloverwogen strategische keuze om zich te richten op de indirecte kanalen, de resellers. Vredeveldt: “We zijn in contact getreden met twee partijen, de IT-dienstverlener Buro-Buro Goch GmbH en de HP distributeur Teamtrade. Zij zagen ook de potentie en we hebben daarom de handen ineen geslagen. Hieruit is Team-IT Distribution ontstaan.”

Tier 3+ datacenters
Team-IT Distribution wilde graag samenwerken met Previder. “Previder is één van de weinige partijen die in een straal van 300 kilometer een twin-datacenter concept aan kan bieden met twee Tier3+ datacenters,” vertelt Christoph Kühnapfel, Managing Director bij Team-IT Distribution. “Dit heeft ons aan het denken gezet en wij zijn van mening dat we elkaar door deze samenwerking alleen maar versterken. We zijn daarom ook erg blij dat we kunnen samenwerken met Previder.”

Partnerfocus
Sander Leuftink, Business Development Manager Germany bij Previder, was nauw betrokken bij de ontwikkelingen. De samenwerking met Team-IT Distribuition is volgens hem een goede stap voor beide partijen en een mooi voorbeeld van de partnerfocus van Previder: “Voor ons betekent de samenwerking dat wij beter in staat zijn om de Duitse markt te bedienen,” zegt Leuftink. “Team-IT Distribution is een kritisch bedrijf dat niet zomaar een partnership aangaat. Ze hebben hun toekomstige groei zelfs grotendeels afhankelijk gemaakt van ons gemeenschappelijk succes. Dat houdt ons heel scherp, wat de samenwerking alleen maar ten goede kan komen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.