Previder toont internationale ambitie met vernieuwde cloud en online platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 14 juli 2015 10:33 uur

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, is klaar voor de volgende fase. Het bedrijf voorzag recent het volledige cloud-platform van ssd-opslag en gaat vanaf heden met een nieuwe website zowel de Nederlandse, Duitse als Engelstalige markt bedienen. De investeringen sluiten aan op de internationale ambities van Previder, dat high-end technologie levert voor een concurrerende prijs.

Nederland staat bekend om de goede digitale infrastructuur en een stabiel politiek-economisch klimaat. Steeds meer internationale technologiebedrijven vinden hierdoor de weg naar de Nederlandse datacenters. “Ons land heeft een grote aantrekkingskracht voor de internationale markt,” zegt Eric Vredeveldt, directeur van Previder. “De belangrijkste internetknooppunten zijn hier te vinden, we hebben een solide wetgeving voor databescherming en onze energievoorziening is uiterst betrouwbaar en relatief goedkoop. Nederland is het snelst groeiende hosting-land ter wereld. Voor Previder was dit de reden om ons ook internationaal te gaan profileren.”


Full ssd-cloud

Om de internationale ambities kracht bij te zetten, lanceerde Previder deze week een nieuwe website, met zowel een Duitse als Engelstalige variant. Hier worden de onderscheidende propositie van Previder belicht, namelijk de combinatie van high-end datacenter- en connectiviteitsdiensten, geleverd vanuit een ‘low-cost regio’ in Nederland. Vredeveldt: “Wij bieden Nederlandse en internationale bedrijven een veilige haven voor hun cloud- en datacenterdiensten. Bij ons krijgen zij hypermoderne technologie en het hoogste niveau van continuïteit voor een mooie prijs. Zo hebben wij onlangs nog al onze cloud-services van ssd-opslag voorzien. High-performance opslag, waar al onze klanten voor dezelfde prijs van kunnen profiteren.”

Veilige regio
Internationale bedrijven blijken steeds meer de voorkeur te geven aan datacenters buiten de Randstad. De Randstad heeft als nadeel dat ze onder NAP ligt en daardoor overstromingsrisico’s kent. Regio’s als Groningen en Twente hebben die risico’s niet en bieden daarnaast een betere prijs-kwaliteitverhouding. Vredeveldt: “De voordelen van regionale datacenters zijn voor de meeste bedrijven veel groter dan de mogelijk iets lagere latency dichterbij de AMS-IX. Niet voor niets bouwt Google momenteel voor 600 miljoen een datacenter van 40 hectare in Eemshaven, Groningen. Twente is in zekere zin nog een goed bewaard geheim voor de internationale markt, maar daar gaan we nu verandering in brengen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.