Previder vernieuwt Premium Cloud Platform voor bedrijfskritische applicatie-hosting

  • Bedrijfsnieuws van
  • Previder
  • geplaatst op
  • 21 juli 2015 11:54 uur

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, introduceert een nieuwe versie van zijn Premium Cloud Server. Het storage-platform waar deze virtuele servers op draaien, is gebaseerd op NetApp Metrocluster technologie en werd recent vernieuwd met ssd-caching. Dit maakt het platform uitermate geschikt voor IO-intensieve applicaties. Clustertechnologie zorgt bovendien voor de hoogste mogelijke databeschikbaarheid, ideaal voor bedrijven die betrouwbare en een hoog presterend IaaS-platform nodig hebben.

Alle data van de Premium Cloud Servers worden veilig realtime gerepliceerd tussen de twee fysiek gescheiden datacenters van Previder. Dit garandeert een hoge uptime zonder risico van dataverlies. De technologie is gebaseerd op MetroCluster-technologie van NetApp, dat onlangs werd opgewaardeerd met ssd-caching. Door deze vernieuwing zijn de systeemprestaties van Premium Cloud Server aanzienlijk verbeterd, wat de dienst uitermate geschikt maakt voor de meest veeleisende en bedrijfskritische applicaties.

Flexibel en schaalbaar
De toevoeging van ssd-caching aan het storage-platform is een strategische keuze van Previder om de drempel voor uitbesteden aan een externe cloud-leverancier nog verder te verlagen. Eric Vredeveldt, directeur van Previder: “Premium Cloud Server biedt klanten een high-performance omgeving die uiterst betrouwbaar is voor hun bedrijfskritische applicaties. De prijs-kwaliteitverhouding is uniek in de markt en volgens ons zeer interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibel schaalbare infrastructuur-as-a-service. Inbegrepen bij de service zijn dagelijkse back-ups van de virtuele machines, die voor extra zekerheid worden bewaard op een externe storage-omgeving.”

Partnerships
Previder is een belangrijke partner van NetApp en werd hiervoor recent nog beloond met de NetApp Hybrid Cloud Partner of the year FY15 Award. NetApp speelde samen met implementatiepartner Avnet een grote rol bij de realisatie van de nieuwe cloud-infrastructuur van Previder. Het Premium Cloud Server platform werd geïmplementeerd door installatie van het nieuwe MetroCluster. Bestaande klanten zijn zonder enige vorm van downtime gemigreerd naar deze nieuwe omgeving.
Kees Ruiters, Sales Director van Avnet: “Avnet werkt al vijf jaar met Previder, een organisatie met uiterst hoge standaarden voor technologiekeuze. Wij zijn trots dat zij voor ons hebben gekozen om MetroCluster in hun twin-datacenter te implementeren om hun klanten de best mogelijke service en betrouwbaarheid te kunnen bieden.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...