Primeur voor Brocade: Gen 6 Fibre Channel Directors voor het all-flash datacenter

Digitale transformatie, gedreven door innovatieve opslagmogelijkheden, vereist een modern opslagnetwerk

  • Bedrijfsnieuws van
  • Brocade
  • geplaatst op
  • 20 juli 2016 11:25 uur

Brocade (NASDAQ: BRCD) heeft vandaag de eerste Gen 6 Fibre Channel directors voor het all-flash datacenter aangekondigd voor bedrijfskritische opslagconnectiviteit en oplossingen, waarmee datacenters flexibel en wendbaar blijven. Voortbordurend op de Gen 6 Fibre Channel switch die in maart geïntroduceerd werd, breidt Brocade hiermee zijn leidende positie als aanbieder van de meest innovatieve en meest toegepaste oplossingen voor opslagnetwerken verder uit. Dankzij de nieuwe Brocade X6 directors en de SX6 blade voor Fibre Channel, Fibre Connection (FICON) en IP-opslagreplicatie, gecombineerd met Brocade Fabric Vision™-technologie, kunnen klanten hun always-on bedrijfsprocessen verbeteren, knelpunten in de performance oplossen en zich aanpassen aan de technische eisen waaraan digitale organisaties moeten voldoen.

Bedrijven die hun werkzaamheden digitaliseren en zich willen aanpassen aan een stijgende hoeveelheid werk, hebben een modern opslagnetwerk nodig om flexibel en wendbaar te blijven. Glasvezelkabels worden het meest gebruikt om organisaties connectiviteit voor hun meest cruciale applicaties en data te geven. Zesennegentig procent van de banken, verzekeraars en retailers vertrouwt op Fibre Channel als de meest betrouwbare netwerkinfrastructuur voor dataopslag. Gen 6 Fibre Channel is non-stop beschikbaar en levert digitale organisaties de prestaties die nodig zijn voor de zeer grootschalige datacenters van morgen.

“Bestaande netwerken vormen een bottleneck voor flash. Ze verminderen de prestaties en de bedrijfseconomische voordelen van deze revolutionaire technologie”, zei Jack Rondoni, vice president Storage Networking bij Brocade. “Dankzij Gen 6 Fibre Channel kun je optimaal gebruikmaken van de huidige flash-technologie en de volgende generatie flash die op Non-Volatile Memory Express (NVMe) is gebaseerd. NVMe wordt de volgende baanbrekende opslagtechnologie in datacenters. In de toekomst zullen klanten NVMe naadloos met glasvezel kunnen integreren dankzij Brocade Gen 6 Fibre Channel.”

Netwerkautomatisering is cruciaal voor het moderniseren van datacenters. In een wereldwijd onderzoek onder CIO’s antwoordde 75 procent van de respondenten dat het realiseren van bedrijfsdoelstellingen in grote mate afhankelijk is van hun netwerk. Het gebrek aan netwerkautomatisering en de integratie van het netwerk met andere IT-operations is verreweg het grootste obstakel dat een geslaagde digitalisering in de weg staat.

Met de eerste implementatie van RESTful API-support in Brocade Network Advisor loopt Brocade voorop wat betreft het automatiseren van opslagnetwerken. Deze complete netwerk-lifecycle oplossing brengt alle informatie van een organisatie samen in één eenvoudige, gebruiksvriendelijke command-and-control toepassing. Ze levert klanten een programmeerbare, webgebaseerde interface met standaard REST-API’s om operationele taken zoals zoning, scripting en rapportages te automatiseren. Bovendien maken standaard REST-API’s gebruik van Brocade’s Fabric Vision-technologie, zodat klanten aan de hand van analyses eenvoudig kunnen zien of alles goed functioneert. Brocade is ook een van de belangrijkste steunende krachten geweest achter de OpenStack storage community, door met Fibre Channel-zonebeheer bij te dragen aan het OpenStack Cinder-project.

Innovaties in Brocade Gen 6 Fibre Channel

Het Brocade Gen 6 Fibre Channel-aanbod bestaat uit innovatieve hardware, Brocade Fabric Vision-technologie en baanbrekende geïntegreerde monitoring voor opslag I/O en VM-performance. Dit garandeert maximale operationele stabiliteit, terwijl tegelijkertijd de applicatieperformance voor grootschalige, kritische opslag geherdefinieerd wordt.

De innovaties in het Gen 6 Fibre Channel portfolio van Brocade:

  • Brocade X6 Director Family. De Gen 6 Fibre Channel Director-lijn is wereldwijd de eerste directors-serie die baanbrekende applicatieperformance, in datacenters bewezen beschikbaarheid en extra wendbaarheid mogelijk maakt om datatoegang te versnellen, bedrijven in staat te stellen zich aan te passen aan veranderende vereisten en always-on bedrijfsprocessen te ondersteunen. De X6 directors leveren tot 384 32 Gbps line-rate-poorten en tot 32 128 Gbps UltraScale ICL-poorten voor een totale systeembandbreedte van 16 Tbps. Revolutionaire 32 Gbps prestaties versnellen de responstijd van applicaties met maar liefst 72%, terwijl I/O-bottlenecks worden weggewerkt. Er wordt hierbij optimaal gebruikgemaakt van de volledige performance van flash en de volgende generatie NVMe-opslag.
  • Brocade SX6 Extension Blade.  De Brocade SX6 blade voor Fibre Channel, FICON en IP-opslagreplicatie verplaatst meer data sneller en verbetert de veiligheid zonder dat de prestaties eronder lijden. Met 80 Gbps applicatiedoorvoer per platform en line-rate-encryptie ondersteunt de SX6-blade de meest veeleisende omgevingen. Deze maatoplossing biedt veerkracht en wendbaarheid, met 32 Gbps Fibre Channel en 1/10 GbE IP-opslagreplicatie verdeeld over 1/10/40 GbE IP WAN-connecties voor het continu groeiende dataverkeer tussen datacenters.
  • Brocade Fabric Vision Technology met IO Insight. Fabric Vision-technologie overwint de traditionele beperkingen van netwerk-monitoring met behulp van IO Insight, de enige geïntegreerde netwerksensor die dieper inzicht biedt in de IO-performance van de opslaginfrastructuur. Door dit verbeterde inzicht is het mogelijk om een afname van de applicatieperformance bij de host en in de opslaglagen sneller vast te stellen, waardoor het minder tijd kost om problemen op te lossen. IO Insight bewaakt de performance en het gedrag van IO proactief om zo een uitstekend inzicht te krijgen in problemen en ervoor te zorgen dat de servicelevels niet in gevaar komen.
  • Brocade Fabric Vision Technology met VM Insight. Fabric Vision-technologie wordt voorzien van VM Insight voor end-to-end inzicht in de opslagperformance van individuele VM’s. Dit feature optimaliseert VM prestaties en virtualisatie in een virtueel datacenter. VM Insight gebruikt op standaarden gebaseerde VM-tags om het volgen en bewaken van performanceproblemen op VM-niveau mogelijk te maken in een Gen 6 Fibre Channel SAN. Met deze informatie kunnen opslagbeheerders baselines en afwijkingen in de applicatieperformance vaststellen om de infrastructuur te tunen en te garanderen dat servicelevels worden gehaald. Het zorgt ook voor een snelle correlatie met andere Fabric Vision-metrics om de oorzaak van problemen vast te stellen voordat de bedrijfsprocessen er echt hinder van ondervinden.

Hitachi Data Systems kan de Brocade Gen 6 directors, blades en switches vanaf nu leveren. “Digitale transformatie stelt bedrijven in staat om een superieure klantervaring te bieden. Dat kan niet zonder een moderne en wendbare IT-infrastructuur die informatie sneller dan ooit aan klanten levert”, zei Bob Madaio, vice president van infrastructure solutions marketing bij Hitachi Data Systems. “Met de combinatie van het Hitachi flash portfolio en de Gen 6 directors, blades en switches van Brocade kunnen bedrijven hun werkprocessen transformeren en klanten radicaal sneller met data bedienen, zodat ze krijgen wat ze willen en wanneer ze dat willen.”

Ondersteunende citaten

“Een all-flash datacenter is een must voor bedrijven die digitaal willen transformeren. Nu storage performance dankzij flash niet langer een bottleneck is, willen klanten netwerk upgrades die de balans van de prestaties van verschillende datacenters verbeteren. De Gen 6 Fibre Channel directors van Brocade bieden een performance verbetering voor de snelgroeiende SAN klantenbase van NetApp”- Maria Olson, vice president, Global and Strategic Alliances, NetApp.

“Klanten van Pure Storage zijn zeer veeleisend als het gaat om consistentie, voorspelbaarheid en performance, en de Gen 6 Fibre Channel-oplossing van Brocade is sterk op alle drie deze gebieden. Net als Pure Storage is Brocade bekend met het voldoen aan bedrijfskritische vereisten van het datacenter, en gezamenlijk zetten we een nieuwe standaard voor de moderne digitale enterprise.” – Matt Kixmoeller, vice president of products, Pure Storage

Beschikbaarheid

Brocade X6 directors en Brocade SX6 extension blade zijn nu verkrijgbaar bij Brocade en zijn channelpartners. Andere Brocade OEM-partners kunnen de producten in de tweede helft van 2016 leveren. Brocade Network Advisor en IO Insight zijn vanaf vandaag beschikbaar. VM Insight zal in de eerste helft van 2017 opgenomen worden als onderdeel van Fabric Vision technology.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.