Proact breidt Back-up-as-a-Service-dienst uit naar EMC Data Domain-omgevingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 25 juni 2014 10:06 uur

Proact,Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, lanceert een nieuwe dienst binnen zijn bestaande Back-up-as-a-Service-portfolio. De nieuwe ‘EMC Data Domain BaaS’-oplossing richt zich op EMC Data Domain-klanten die hun data nog veiliger willen opslaan zonder hoge kosten en met snelle recovery wanneer dat nodig is.

Beschikbaarheid en integriteit van data worden steeds belangrijker voor organisaties die vaak ruim hebben geïnvesteerd in een eigen back-upomgeving op een primaire site. Voor de meeste bedrijven biedt dit onvoldoende garanties voor databeschikbaarheid na een calamiteit. Tegelijkertijd leidt een secundair platform op een andere locatie in veel gevallen tot hoge investeringen of tot een nog hogere beheerlast.

Organisaties die deze problematiek oplossen met tapeopslag op een externe locatie, ervaren als nadelen veel extra handmatig beheer, geen zekerheid over de exacte status van de back-up op tape, hoge kosten voor gecertificeerde opslag en zeer lange recovery-tijden na een calamiteit. Met de nieuwe ‘EMC Data Domain BaaS’-oplossing van Proact zijn deze problemen makkelijk te ondervangen.

Deze oplossing is opgebouwd uit een multitenant EMC Data Domain-omgeving in het Tier 3-, ISO270001-gecertificeerde datacenter van Proact. In deze omgeving wordt de data van de EMC Data Domain-omgeving incrementeel gerepliceerd en beheerd. Dankzij incrementele back-ups, compressie en deduplicatie is de behoefte aan bandbreedte gering. Daarnaast zorgt de multi-tenancy-aanpak voor lagere kosten voor diskopslag dan bij eigen, dedicated systemen.

“Data is de brandstof voor bedrijfsprocessen”, zegt Lucas den Os, Managing Director van Proact Netherlands. “Zonder de juiste data staat een organisatie stil. Daarnaast hebben steeds meer bedrijven te maken met compliancy-eisen van toezichthouders en brancheorganisaties. Doordat Proact werkt met maximaal beveiligde datacenters, is de compliancy altijd gewaarborgd en kan een organisatie er zeker van zijn dat haar data onder alle omstandigheden binnen handbereik is.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.