Proact breidt dienstverleningsportfolio uit met technisch beheer voor Oracle-databases

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2014 09:48 uur

Proact, Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, lanceert een nieuwe dienst binnen zijn Infrastructure-as-a-Service-portfolio. Klanten kunnen Proact nu inschakelen voor het technisch beheer van hun Oracle-databases. Inmiddels maken de eerste klanten van Proact gebruik van deze dienst.

Binnen deze nieuwe dienst zorgt Proact voor het volledige technische beheer, waaronder OS-beheer, updates, patches, performancemonitoring, performanceoptimalisatie en back-up en restore. Door Oracle- en infrastructuurbeheer te combineren, onderscheidt Proact zich vooral door een integrale aanpak. Zo is performance bijvoorbeeld onderdeel in de keten waarin ook de storage en andere infrastructuurcomponenten worden meegenomen.

Veel bedrijven hebben op dit moment moeite om goede Oracle-database-administrators te vinden en te behouden. Daarnaast is het nodig om continu te investeren in de kennis en expertise van technisch beheerders. Door bij Proact het technisch beheer als dienst af te nemen, zijn klanten altijd verzekerd van een up-to-date database en optimale continuïteit. Klanten scheppen zo meer ruimte en middelen voor het functionele beheer, wat zakelijke waarde toevoegt. De Proact-diensten worden vanuit ISO 27001-gecertificeerde Tier3-datacenters aangeboden
“Het technische beheer van Oracle-omgevingen is een specialisme geworden, dat voor veel organisaties een steeds grotere uitdaging vormt. Niettemin zijn zij voor een ongestoorde voortgang van de bedrijfsactiviteiten sterk afhankelijk van hun Oracle-databases. Met deze nieuwe dienst, die we ‘Technisch Oracle-beheer-as-a-Service’ zouden kunnen noemen, spelen we in op de uitdagingen op dit gebied”, zegt Lucas den Os, Managing Director van Proact Netherlands. “Wij hebben stevig geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en expertise, en we kunnen klanten nu 24×7 voorzien van de juiste technische Oracle-ondersteuning. Klanten die daarvoor kiezen, maken voor de eigen Oracle-specialisten zo de weg vrij om zich te richten op functioneel beheer en innovaties.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.