Proact breidt dienstverleningsportfolio uit met technisch beheer voor Oracle-databases

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 1 oktober 2014 09:48 uur

Proact, Europa’s grootste storagecentrische datacenterinfrastructuur-integrator en cloud-enabler, lanceert een nieuwe dienst binnen zijn Infrastructure-as-a-Service-portfolio. Klanten kunnen Proact nu inschakelen voor het technisch beheer van hun Oracle-databases. Inmiddels maken de eerste klanten van Proact gebruik van deze dienst.

Binnen deze nieuwe dienst zorgt Proact voor het volledige technische beheer, waaronder OS-beheer, updates, patches, performancemonitoring, performanceoptimalisatie en back-up en restore. Door Oracle- en infrastructuurbeheer te combineren, onderscheidt Proact zich vooral door een integrale aanpak. Zo is performance bijvoorbeeld onderdeel in de keten waarin ook de storage en andere infrastructuurcomponenten worden meegenomen.

Veel bedrijven hebben op dit moment moeite om goede Oracle-database-administrators te vinden en te behouden. Daarnaast is het nodig om continu te investeren in de kennis en expertise van technisch beheerders. Door bij Proact het technisch beheer als dienst af te nemen, zijn klanten altijd verzekerd van een up-to-date database en optimale continuïteit. Klanten scheppen zo meer ruimte en middelen voor het functionele beheer, wat zakelijke waarde toevoegt. De Proact-diensten worden vanuit ISO 27001-gecertificeerde Tier3-datacenters aangeboden
“Het technische beheer van Oracle-omgevingen is een specialisme geworden, dat voor veel organisaties een steeds grotere uitdaging vormt. Niettemin zijn zij voor een ongestoorde voortgang van de bedrijfsactiviteiten sterk afhankelijk van hun Oracle-databases. Met deze nieuwe dienst, die we ‘Technisch Oracle-beheer-as-a-Service’ zouden kunnen noemen, spelen we in op de uitdagingen op dit gebied”, zegt Lucas den Os, Managing Director van Proact Netherlands. “Wij hebben stevig geïnvesteerd in het opbouwen van kennis en expertise, en we kunnen klanten nu 24×7 voorzien van de juiste technische Oracle-ondersteuning. Klanten die daarvoor kiezen, maken voor de eigen Oracle-specialisten zo de weg vrij om zich te richten op functioneel beheer en innovaties.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van BIT


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...