Ymere kiest voor cloud van Proact

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 19 maart 2015 10:20 uur

Ymere, een woningcorporatie actief in de metropoolregio Amsterdam, kiest voor een door Proact geleverd schaalbaar cloudopslagplatform waarbij zij enkel betaalt naar verbruik. Dat levert de woningcorporatie een flinke kostenbesparing op. De oplossing bestaat uit Storage-as-a-Service op basis van replicatie van de data naar een extern secundair datacenter.

Ymere stond aan de vooravond om het fundament van haar IT omgeving, de storage, te vervangen.

De organisatie maakt op dit moment gebruik van een op NetApp gebaseerde storage oplossing van Proact, welke naar tevredenheid functioneert, maar niet meer aansluit bij de vernieuwde IT infrastructuur strategie. Bedrijfsmatige knelpunten waren een technische IT omgeving die aan vernieuwing toe was, CAPEX investeringen en een verhoogde beheerinspanning.

Arno Diefenbach, Manager ICT: “De door ons gekozen oplossing van Proact is de volgende stap binnen onze jarenlange samenwerking en sluit naadloos aan bij onze visie om te groeien naar een ICT regieorganisatie. De vernieuwende IT Infrastructuur levert Ymere een substantiële besparing op en zorgt voor risicoverlaging. Wij zijn ook zeer content dat de dienstverlening naar gebruikers en huurders wordt verhoogd.”

Binnen de volledig gemonitorde dienst wordt door Proact de verantwoordelijkheid genomen voor het behalen van een optimaal serviceniveau van de IT infrastructuur op het vlak van beschikbaarheid en performance. De gekozen oplossing zal mee bewegen met de interne en externe veranderingen op zowel technisch als innovatief gebied. Tevens kan Ymere hierdoor transformeren van een min of meer onvoorspelbare CAPEX gebaseerde investeringsstrategie naar een transparante en meer voorspelbare OPEX exploitatiestrategie.

Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands: “Het doet ons deugd samen met Ymere de volgende stap te mogen zetten binnen onze jarenlange samenwerking tot het bereiken van een ICT-regieorganisatie. Al vele organisaties, waaronder diverse woningcorporaties, zijn Ymere voor gegaan en wij kijken ernaar uit om onder andere de doelstellingen op het vlak van kostenbesparingen en risicoverlaging te realiseren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.