Proact voorziet bol.com van eigen datacenter infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 28 mei 2015 10:25 uur

Proact levert en ondersteunt aan bol.com, de grootste online retailer van Nederland en België, de storage en back-up onderdelen voor de datacenter infrastructuur van haar webwinkel.

De vernieuwde opdracht is een vervolg op en uitbreiding van de samenwerking tussen Proact en bol.com. Proact is sinds 2013 betrokken bij de architectuur van het datacenter en vervolgens geselecteerd door bol.com om deze samen te realiseren.

Bol.com is vorig jaar live gegaan met haar eigen datacenter infrastructuur. De reden hiervoor was de wens om flexibel en schaalbaar met de sterke groei om te gaan. Om invulling te geven aan de vereiste specialistische kennis op storage gebied is bol.com op zoek gegaan naar een partij die haar met deze uitdaging kon helpen.

De organisatie beschikt nu over een betrouwbare, flexibele en schaalbare datacenter infrastructuur voor haar webwinkel die inmiddels ruim 5 miljoen klanten voorziet van een breed assortiment aan artikelen.

“Wij werken al enkele jaren samen met Proact en hebben de organisatie onder meer geselecteerd vanwege de match in cultuur. Bol.com is een organisatie die ontzettend dynamisch is. Als er vandaag een goed idee ontstaat, moet dat zo snel mogelijk uit te voeren zijn. Schaalbaarheid in het landschap is van essentieel belang voor onze winkel platformen.

One size fits all past hier niet bij. Met Proact hebben wij een partner in huis gehaald die proactief en strategisch met ons meedenkt, dag en nacht voor ons klaar staat en ons een uiterst snelle go to market garandeert wat voor ons cruciaal is”, zegt Niels van de Wall, Director IT Operations bij bol.com.

De totaaloplossing is gebaseerd op het flagship storage systeem van NetApp en CommVault back-up en datamanagement. Proact levert de oplossing inclusief volledig eigen services en 24/7 Nederlands support voor de hard- en software.

Lucas den Os, Managing Director Proact Netherlands: “bol.com heeft een duidelijke visie over hoe IT in alle gelederen van de organisatie de business moet ondersteunen. De geboden oplossing geeft bol.com uitstekende performance, betrouwbaarheid en vooral de flexibiliteit waar de dynamische en nog immer snel groeiende organisatie om vraagt. Na de verhuizing van bol.com naar WTC Papendorp in Utrecht zijn we praktisch buren, waardoor we de grootste online retailer van Nederland en België een ongeëvenaarde SLA kunnen bieden.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.