Proact zorgt voor probleemloze upgrade van converged infrastructure-omgeving bij Exonet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 19 december 2016 09:49 uur

Hostingspecialist Exonet heeft Proact ingeschakeld voor het upgraden van zijn bestaande converged infrastructure-omgeving. De infrastructuur ondersteunt de dienstverlening op basis van totaalhostingoplossingen richting haar klanten welke gericht zijn op betrouwbaarheid en service.

Exonet stapte drie jaar geleden over op FlexPod, dat toen werd afgenomen bij een andere leverancier. In de loop van de tijd ontstond er bij de hostingleverancier de behoefte aan een centraal aanspreekpunt met kennis van converged infrastructure-omgevingen. Exonet schakelde Proact in, dat in Nederland – maar ook in andere Europese landen – ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en beheren van verschillende converged infrastructure-oplossingen.

Een van de eerste projecten die Proact bij Exonet uitvoerde, was een upgrade van de storageomgeving binnen het converged infrastructure-platform. Proact voerde in dat kader een analyse uit van de bestaande workload en bepaalde zo de geschatte belasting na de upgrade. Deze schatting bleek na afloop van het traject exact te kloppen. Exonet profiteert nu van een sterk verbeterde performance, een lagere latency en een stabielere omgeving.

Volgende stap was de uitbreiding van de volledige converged infrastructuur. Daarbij vervulde Proact – naast het leveren van de hardware en software – een adviserende en ondersteunende rol.

Jesper Weiland, commercieel directeur van Exonet: “Wij kozen voor FlexPod, omdat dit concept inspeelt op de hoge eisen die onze klanten stellen aan beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Wij bouwen maatwerkhostingomgevingen die we geheel geautomatiseerd uitrollen en beheren. Dat is mogelijk met deze converged infrastructure-oplossing. Met dit platform kunnen we makkelijk schalen en dus groeien. Om dat op de juiste manier te doen, hebben we een partner nodig, die ons helpt met gedetailleerde kennis en expertise. Proact is die partner. Wij kunnen met hun advies en support blijven bouwen aan verdere uitbreiding en verbetering van dit platform.”

Sander Dekker, Business Unit Director Europe West bij Proact: “Met een converged infastructure ben je als bedrijf altijd zeker van een optimaal werkend systeem dat volledig door de leveranciers is gevalideerd en dat direct in gebruik te nemen is. Dit biedt elke organisatie die zoekt naar beschikbaarheid en betrouwbaarheid op basis van standaardcomponenten van marktleiders, de perfecte oplossing.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.