Proact zorgt voor probleemloze upgrade van converged infrastructure-omgeving bij Exonet

  • Bedrijfsnieuws van
  • Proact
  • geplaatst op
  • 19 december 2016 09:49 uur

Hostingspecialist Exonet heeft Proact ingeschakeld voor het upgraden van zijn bestaande converged infrastructure-omgeving. De infrastructuur ondersteunt de dienstverlening op basis van totaalhostingoplossingen richting haar klanten welke gericht zijn op betrouwbaarheid en service.

Exonet stapte drie jaar geleden over op FlexPod, dat toen werd afgenomen bij een andere leverancier. In de loop van de tijd ontstond er bij de hostingleverancier de behoefte aan een centraal aanspreekpunt met kennis van converged infrastructure-omgevingen. Exonet schakelde Proact in, dat in Nederland – maar ook in andere Europese landen – ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en beheren van verschillende converged infrastructure-oplossingen.

Een van de eerste projecten die Proact bij Exonet uitvoerde, was een upgrade van de storageomgeving binnen het converged infrastructure-platform. Proact voerde in dat kader een analyse uit van de bestaande workload en bepaalde zo de geschatte belasting na de upgrade. Deze schatting bleek na afloop van het traject exact te kloppen. Exonet profiteert nu van een sterk verbeterde performance, een lagere latency en een stabielere omgeving.

Volgende stap was de uitbreiding van de volledige converged infrastructuur. Daarbij vervulde Proact – naast het leveren van de hardware en software – een adviserende en ondersteunende rol.

Jesper Weiland, commercieel directeur van Exonet: “Wij kozen voor FlexPod, omdat dit concept inspeelt op de hoge eisen die onze klanten stellen aan beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Wij bouwen maatwerkhostingomgevingen die we geheel geautomatiseerd uitrollen en beheren. Dat is mogelijk met deze converged infrastructure-oplossing. Met dit platform kunnen we makkelijk schalen en dus groeien. Om dat op de juiste manier te doen, hebben we een partner nodig, die ons helpt met gedetailleerde kennis en expertise. Proact is die partner. Wij kunnen met hun advies en support blijven bouwen aan verdere uitbreiding en verbetering van dit platform.”

Sander Dekker, Business Unit Director Europe West bij Proact: “Met een converged infastructure ben je als bedrijf altijd zeker van een optimaal werkend systeem dat volledig door de leveranciers is gevalideerd en dat direct in gebruik te nemen is. Dit biedt elke organisatie die zoekt naar beschikbaarheid en betrouwbaarheid op basis van standaardcomponenten van marktleiders, de perfecte oplossing.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...

Naar de cloud of naar de haaien?
http://www.coins4games.us/: När jag för en gångs skull sitter uppe och läser precis när ämnet kommer... så ...