Progress neemt Modulus over

Met overname vereenvoudigt Progress inzet van real-time SaaS, mobile-, social-, cloud- en Big Data-apps met complete PaaS-mogelijkheden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Progress
  • geplaatst op
  • 11 juni 2014 10:08 uur

Progress (NASDAQ: PRGS) heeft Modulus, een zelfstandig bedrijf uit Cincinnati, Ohio, overgenomen. Modulus voorziet in een Platform-as-a-Service (PaaS) voor eenvoudige hosting, implementatie, scaling en monitoring van data-intensieve, real-time applicaties die krachtige, snelgroeiende Node.js- en MongoDB-technologieën gebruiken. Financiële informatie is niet vrijgegeven.

Het Modulus Node.js en MongoDB cloud-platform is ontworpen om de ontwikkeling van apps te vereenvoudigen en te versnellen. Deze apps zijn schaalbaar, altijd verbonden, worden constant gemonitord en verbeterd voor de beste ervaringen bij zowel bedrijven als consumenten. Het Modulus-platform is bij uitstek geschikt voor real-time SaaS, mobile-, social- en Big Data-apps die draaien op verschillende devices. Het platform kan probleemloos grote datastromen aan dankzij de ingebouwde prestatiemonitoring en -analysemogelijkheden.

Het Modulus-platform wordt aangeboden als hosted service en kan tevens worden ingezet door grote bedrijven in publieke, private en hybride clouds alsook binnen een on-premise infrastructuur. Modulus Enterprise is de eerste en enige enterprise Node.js PaaS die beschikbaar is als gelicentieerde uitgave. Hierdoor zijn bedrijven en ISV’s in staat om moderne apps sneller en tegen lagere kosten te gebruiken. Met Modulus wordt het mogelijk om meer tijd te besteden aan het creëren en vernieuwen van apps en minder tijd kwijt te zijn aan de uitrol van de infrastructuur.

Modulus is opgericht in 2012 een heeft ruim 450 klanten van verschillende grootten. Modulus wordt gezien als leider in de Node.js-community. Progress zal de rol binnen deze community voortzetten en uitbreiden. De kerntechnologieën die ondersteund worden door Modulus zijn de snelst groeiende binnen de industrie. Node.js is ontworpen voor het eenvoudig bouwen van kwalitatieve, schaalbare netwerkapplicaties door gebruik te maken van de alomtegenwoordige Javascript-programmeertaal. MongoDB is het leidende NoSQL-databasesysteem en staat garant voor schaalbaarheid, prestaties en hoge beschikbaarheid.

Met de toevoeging van de Modulus-mogelijkheden aan het PaaS-portfolio, kan Progress nu een allesomvattend aanbod leveren van cloud-, mobile-, hybride en on-premise ontwikkeling, data- en business rules-technologieën.

“Node.js is ontworpen voor applicaties van hoge kwaliteit en het platform maakt een sterke groei door”, zegt James Governor, medeoprichter van industrie-analistenorganisatie RedMonk. “Node.js heeft een grote invloed op de enterprise IT-markt. Progress neemt Modulus PaaS over om de Node.js-hindernissen op het gebied van implementatie en beheer te verlagen.”

“Node.js en MongoDB staan aan de basis van de nieuwe generatie apps die ontwikkeld worden door bedrijven die hun klanten graag beter willen begrijpen en interactie willen bewerkstelligen”, zegt Phil Pead, president en CEO van Progress. “De Modulus-mogelijkheden zijn een perfecte aanvulling op het Progress® Pacific™ PaaS-platform. Het zorgt ervoor dat wij bedrijven en ISV’s een volledige reeks aan leidende app development- en deployment-technologieën kunnen bieden.”

“Er bestaat een sterke synergie tussen de technologieën van Modulus en die van Progress, inclusief onze unieke reeks van flexibele implementatie-opties”, zegt Charlie Key, CEO van Modulus. “Onze teams delen een PaaS-visie en de betrokkenheid om ontwikkelaars te ondersteunen bij de snelle en eenvoudige implementatie, het beheer en het schalen van hun applicaties.”

“Web development ondergaat momenteel ingrijpende veranderingen nu apps nog meer event-gedreven moeten zijn dan voorheen om de beste gebruikerservaring te kunnen leveren”, zegt Karen Tegan Padir, CTO van Progress. “Het Modulus Node.js en MongoDB cloud-platform is de beste oplossing voor het creëren, implementeren en monitoren van deze soorten van real-time connected apps en maakt deel uit van een geweldige community die streeft naar open source.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.