Progress neemt Modulus over

Met overname vereenvoudigt Progress inzet van real-time SaaS, mobile-, social-, cloud- en Big Data-apps met complete PaaS-mogelijkheden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Progress
  • geplaatst op
  • 11 juni 2014 10:08 uur

Progress (NASDAQ: PRGS) heeft Modulus, een zelfstandig bedrijf uit Cincinnati, Ohio, overgenomen. Modulus voorziet in een Platform-as-a-Service (PaaS) voor eenvoudige hosting, implementatie, scaling en monitoring van data-intensieve, real-time applicaties die krachtige, snelgroeiende Node.js- en MongoDB-technologieën gebruiken. Financiële informatie is niet vrijgegeven.

Het Modulus Node.js en MongoDB cloud-platform is ontworpen om de ontwikkeling van apps te vereenvoudigen en te versnellen. Deze apps zijn schaalbaar, altijd verbonden, worden constant gemonitord en verbeterd voor de beste ervaringen bij zowel bedrijven als consumenten. Het Modulus-platform is bij uitstek geschikt voor real-time SaaS, mobile-, social- en Big Data-apps die draaien op verschillende devices. Het platform kan probleemloos grote datastromen aan dankzij de ingebouwde prestatiemonitoring en -analysemogelijkheden.

Het Modulus-platform wordt aangeboden als hosted service en kan tevens worden ingezet door grote bedrijven in publieke, private en hybride clouds alsook binnen een on-premise infrastructuur. Modulus Enterprise is de eerste en enige enterprise Node.js PaaS die beschikbaar is als gelicentieerde uitgave. Hierdoor zijn bedrijven en ISV’s in staat om moderne apps sneller en tegen lagere kosten te gebruiken. Met Modulus wordt het mogelijk om meer tijd te besteden aan het creëren en vernieuwen van apps en minder tijd kwijt te zijn aan de uitrol van de infrastructuur.

Modulus is opgericht in 2012 een heeft ruim 450 klanten van verschillende grootten. Modulus wordt gezien als leider in de Node.js-community. Progress zal de rol binnen deze community voortzetten en uitbreiden. De kerntechnologieën die ondersteund worden door Modulus zijn de snelst groeiende binnen de industrie. Node.js is ontworpen voor het eenvoudig bouwen van kwalitatieve, schaalbare netwerkapplicaties door gebruik te maken van de alomtegenwoordige Javascript-programmeertaal. MongoDB is het leidende NoSQL-databasesysteem en staat garant voor schaalbaarheid, prestaties en hoge beschikbaarheid.

Met de toevoeging van de Modulus-mogelijkheden aan het PaaS-portfolio, kan Progress nu een allesomvattend aanbod leveren van cloud-, mobile-, hybride en on-premise ontwikkeling, data- en business rules-technologieën.

“Node.js is ontworpen voor applicaties van hoge kwaliteit en het platform maakt een sterke groei door”, zegt James Governor, medeoprichter van industrie-analistenorganisatie RedMonk. “Node.js heeft een grote invloed op de enterprise IT-markt. Progress neemt Modulus PaaS over om de Node.js-hindernissen op het gebied van implementatie en beheer te verlagen.”

“Node.js en MongoDB staan aan de basis van de nieuwe generatie apps die ontwikkeld worden door bedrijven die hun klanten graag beter willen begrijpen en interactie willen bewerkstelligen”, zegt Phil Pead, president en CEO van Progress. “De Modulus-mogelijkheden zijn een perfecte aanvulling op het Progress® Pacific™ PaaS-platform. Het zorgt ervoor dat wij bedrijven en ISV’s een volledige reeks aan leidende app development- en deployment-technologieën kunnen bieden.”

“Er bestaat een sterke synergie tussen de technologieën van Modulus en die van Progress, inclusief onze unieke reeks van flexibele implementatie-opties”, zegt Charlie Key, CEO van Modulus. “Onze teams delen een PaaS-visie en de betrokkenheid om ontwikkelaars te ondersteunen bij de snelle en eenvoudige implementatie, het beheer en het schalen van hun applicaties.”

“Web development ondergaat momenteel ingrijpende veranderingen nu apps nog meer event-gedreven moeten zijn dan voorheen om de beste gebruikerservaring te kunnen leveren”, zegt Karen Tegan Padir, CTO van Progress. “Het Modulus Node.js en MongoDB cloud-platform is de beste oplossing voor het creëren, implementeren en monitoren van deze soorten van real-time connected apps en maakt deel uit van een geweldige community die streeft naar open source.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...