PTC’s Creo 4.0 maakt slimmer ontwerpen mogelijk

Innovatieleider in 3D CAD introduceert nieuwe functionaliteit voor IoT, additive manufacturing, augmented reality en model-based definition

  • Bedrijfsnieuws van
  • PTC
  • geplaatst op
  • 18 november 2016 09:24 uur

PTC introduceert Creo 4.0. Deze nieuwe versie van zijn 3D CAD-software is uitgebreid met functionaliteit voor het Internet of Things (IoT), additive manufacturing, augmented reality en model based definition (MBD). Creo 4.0 biedt ondersteuning voor slimmere ontwerpen en verbeterde productiviteit met diverse verbeteringen van zijn kernfunctionaliteit voor modellering en nieuwe mogelijkheden waarmee ontwerpers de producten van de toekomst kunnen ontwikkelen.

De opkomst van het Internet of Things en slimme verbonden producten zorgt voor veranderingen binnen het productontwikkelingsproces. Creo 4.0 vertegenwoordigt de toekomst van productontwerpen. Met deze laatste versie van de 3D CAD-software van PTC kunnen ontwerpers tijdens de ontwikkeling van slimme connected producten gebruikmaken van nieuwe technologieën zoals additive manufacturing en augmented reality.

“Ik ben razend enthousiast over de introductie van Creo 4.0. Dankzij de focus van PTC op de ondersteuning voor model-based definition kunnen mijn klanten zich concentreren op het 3D-model zonder tweedimensionale tekeningen te hoeven maken”, aldus Scott Carmichael, de CEO van NxRev, een partner van PTC die klanten in Silicon Valley bedient. “De visie en leiderschapspositie van PTC op het gebied van augmented reality en ‘Design for IoT’ zijn van grote invloed op de activiteiten van mijn klanten. Zij ontwikkelen een nieuwe generatie van slimme verbonden producten en willen tijdens alle ontwerpstadia profiteren van deze nieuwe technologieën.”

Belangrijke verbeteringen in Creo 4.0 zijn onder meer:

Ontwerp van slimme verbonden producten
Creo 4.0 stelt productontwikkelaars in staat om een beroep te doen op het Internet of Things om meer inzicht te verwerven in de manier waarop hun producten worden gebruikt en zich gedragen. Gewapend met deze informatie kunnen ze effectievere ontwerpbeslissingen nemen. De software maakt het mogelijk om informatie uit de praktijk terug te koppelen naar het ontwerpproces. Ontwikkelaars kunnen daarnaast een connectiviteitsstrategie ontwerpen, waarbij ze sensoren in producten integreren voor informatiestromen op maat.

Additive manufacturing
Creo 4.0 maakt een einde aan de obstakels die in de weg zitten van een efficiënt ontwerp van productieonderdelen op basis van additive manufacturing-technieken. De software biedt “design for additive manufacturing”, zodat ontwerpers in een enkele omgeving (Creo) kunnen ontwerpen, optimaliseren, valideren en een print check uitvoeren. Door het instellen van parameters kunnen ontwerpers gecontroleerde rasterstructuren creëren om hun modellen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat ze voldoen aan meerdere ontwerpdoelstellingen of – beperkingen.

Augmented reality
Creo 4.0 zorgt voor een boeiender en meer informatieve visuele ontwerpervaring door digitale producten in de fysieke wereld zichtbaar te maken. Ontwerpers kunnen CAD-data probleemloos hergebruiken om een augmented reality-ervaringen te creëren die een realistisch gevoel geven van de omvang, schaal en context van hun ontwerpen.

Model-based definition
Creo 4.0 biedt ontwerpers de mogelijkheid om met succes gebruik te maken van model-based-definition en de efficiëntie van het productontwikkelingsproces te verbeteren door een einde te maken aan de afhankelijkheid van tweedimensionale tekeningen. Creo 4.0 verkleint de kans op fouten als gevolg van onjuiste, onvolledige of verkeerd geïnterpreteerde informatie door ontwerpers te assisteren bij, en informeren over de juiste toepassing van Geometric Dimensioning and Tolerance (GD&T)-informatie. Creo 4.0 zorgt ervoor dat alle GD&T-data op volledige semantische wijze in het 3D CAD-model wordt vastgelegd en dat het model aan de ASME- en ISO-normen voldoet. De software beperkt de modelgeometrie voor een efficiënt en foutloos downstream gebruik tijdens productie- en inspectieprocessen.

 “Het verwezenlijken van het potentieel van het Internet of Things vraagt om meer dan het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over het productgebruik. Je moet deze data kunnen inzetten, verfijnen en analyseren om betere en slimmere ontwerpen af te leveren”, zegt Brian Thompson, senior vice president CAD Segment bij PTC. “Creo 4.0 maakt een einde aan giswerk tijdens het ontwerpproces door praktische informatie aan te leveren. Dit maakt het mogelijk om betere beslissingen te nemen tijdens het ontwerpen van producten. In combinatie met functionaliteit voor model-based definition helpt dit ontwerpers om een vollediger digitale productdefinitie te creëren. De verbeteringen in Creo 4.0 stellen ontwerpers niet alleen in staat om hun productiviteit te verhogen, maar bieden hen ook de mogelijkheid om zich door het IoT te laten ondersteunen tijdens hun digital engineering-traject.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.