Pure Storage breidt samenwerking met Cisco uit

FlashStack-oplossingen – combinatie van Cisco UCS en Pure Storage FlashArray//m opslag - worden makkelijker uit te rollen, uit te breiden en te onderhouden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Pure Storage
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2016 15:30 uur

Pure Storage, vooraanstaand onafhankelijk fabrikant van solid-state opslag-arrays, breidt zijn FlashStack Converged Infrastructure Solution uit met Cisco. Dit betekent dat het voor klanten makkelijker wordt om FlashStack-oplossingen uit te rollen, uit te breiden en te onderhouden. FlashStack bestaat uit het Cisco datacenterplatform UCS (Unified Computing System) en Pure Storage FlashArray//m opslag, in combinatie met bedrijfskritische toepassingen.

Nu datacenters veranderen van kostenposten naar innovatiecentra, neemt de complexiteit toe doordat er meer locaties en meer leveranciers ondersteund moeten worden. En juist in deze tijd van digitalisering wint FlashStack aan populariteit als consolidatieplatform voor diverse IT-taken. Theo van Teylingen, Regional Director Benelux van Pure Storage: “Datacenters moeten daarom applicaties slagvaardig, goed beveiligd en efficiënt kunnen aanbieden, zeer snelle toegang tot informatie en inzicht verschaffen in wat zich precies op de infrastructuur afspeelt. Het doel van de samenwerking met Cisco is om tot een zeer krachtige datacenter-infrastructuuroplossing te komen die dat allemaal mogelijk maakt.”

Gevalideerde designs voor FlashStack
Gebaseerd op technologie van Pure Storage – dat door Gartner voor het derde achtereenvolgende jaar is uitgeroepen tot een ‘leader’ in solid-state arrays – combineert FlashStack de beste componenten voor geconvergeerde IT-infrastructuren, die in tal van scenario’s zijn getest. Het is een modulaire en schaalbare oplossing die – in uitgebreidere configuraties – ook Cisco Nexus en/of MDS Series switches kan omvatten. Het meest recente lid van de FlashStack-familie, de FlashStack Mini, combineert het nieuwe FlashArray//m10 met de Cisco UCS Mini compute en fabric interconnect-hardware, samen met virtualisatiesoftware van VMware of Microsoft.

Verder hebben Pure Storage en Cisco een Cisco Validated Design for FlashStack met VMware Horizon ontwikkeld, voor grootschalige Virtual Desktop Infrastructure (VDI) projecten tot 5.000 werkplekken. Met behulp van FlashStack kunnen organisaties snel en lineair het aantal desktops opschalen, zonder prestatieverlies. De latency blijft laag, zelfs wanneer het aantal virtuele desktops groeit van honderden naar duizenden. Daarnaast hebben Pure Storage en Cisco onlangs een Cisco Validated Design geïntroduceerd voorFlashStack Data Center for Oracle Database 12c met Oracle Real Application Cluster, getest in 4-node en 8-node versies.

‘One-Call’ support voor FlashStack
Grote bedrijven en service providers kunnen snel oplossingen vinden voor complexe datacentervraagstukken, met behulp van Cisco Solution Support for Critical Infrastructure. Dit maakt IT-mankracht vrij voor meer strategische taken. Cisco Solution Support for Critical Infrastructure biedt klanten de mogelijkheid om voor deze flexibele all-flash oplossing één enkele supportservice af te nemen voor zowel hardware- als software. Het Cisco Solution Support-team biedt expertise en kan de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het centraal beheren en oplossen van issues voor producten van zowel Cisco als van technologiepartners bij multivendor-oplossingen.

Sterkere relatie tussen Pure Storage en Cisco
Pure Storage en Cisco blijven samenwerken aan go-to-market strategieën voor FlashStack, onder meer met support voor de gezamenlijke channelpartners. Hierbij gaat het om bedrijfskritische toepassingen en gestructureerde workloads voor de FlashArray-producten en om ongestructureerde workloads, waaronder containers en microservices, met FlashBlade. Al deze vormen van integratie tussen Cisco en Pure Storage bieden meer stabiliteit voor channelpartners, het alliantie-ecosysteem én klanten. Er zijn nu twee Cisco Validated Designs voor FlashStack beschikbaar:

  • FlashStack met Cisco UCS en Pure Storage FlashArray//m voor 5000 VMware Horizon View 6.2
  • FlashStack Data Center met Oracle Database 12c op Oracle Linux

Pure Storage behaalt ‘industry-best’ Net Promoter Score
Pure Storage heeft tevens zijn Net Promoter Score (NPS) verhoogd tot 83,5. Dit is gevalideerd door Satmetrix. Deze score geeft weer in welke mate klanten het bedrijf aan zouden bevelen aan hun omgeving. Met de score van 83,5 streeft Pure Storage bekende merken zoals Tesla (81) en Apple iPhone (63) voorbij. Binnen de hardwaresector scoort Pure Storage 65 punten hoger dan de gemiddelde score van 16.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.