Qualys en Microsoft bundelen krachten en bieden continue beveiliging en compliance via Azure Security Center

Native integratie van Qualys Cloud Agent-technologie stroomlijnt beveiliging van virtual machines in Azure

  • Bedrijfsnieuws van
  • Qualys
  • geplaatst op
  • 26 juli 2016 08:25 uur

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, heeft de Qualys Cloud Agent-technologie geïntegreerd in het nieuwe Azure Security Center (ASC) van Microsoft. Qualys biedt zo continue Vulnerability Assessment-diensten voor virtual machines in Azure binnen ASC. Door de integratie kunnen klanten van Qualys makkelijk en geautomatiseerd hun Azure-omgevingen scannen en de uitkomsten opnemen in een geïntegreerd overzicht van hun totale beveiligings- en compliance-situatie.

Bedrijven die cloudplatforms inzetten, staan voor belangrijke uitdagingen op het gebied van realtime beveiliging en compliance. Om te beginnen, moeten zij bepalen welke bedrijfsmiddelen zij moeten beschermen, en wanneer. Daarbij gaat het vaak om het identificeren van kwetsbare systemen binnen public en private clouds en on-premise datacenters. Qualys-klanten die gebruik maken van deze Microsoft Azure-integratie, kunnen nu het Qualys Cloud Platform inzetten om continu en realtime inzicht te verkrijgen in kwetsbare systemen en in kwetsbaarheden binnen Azure en andere omgevingen.

“Door de native integratie van Qualys Cloud Agents in Microsoft Azure stellen we klanten in staat om hun beveiligings- en compliance-policy’s eenvoudig uit te breiden naar het Azure-platform”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys.

“Azure Security Center helpt organisaties bij het  reduceren van de complexiteit die speelt bij het creëren van inzicht in de beveiliging, het vaststellen van bedreigingen en het volgen van openstaande beveiligingsissues”, zegt Michal Braverman-Blunmenstyk, General Manager Azure Cybersecurity bij Microsoft. “Door integratie met kwetsbaarheidsoplossingen als die van Qualys biedt Azure Security Center een eenduidig beeld van de beveiliging van alle Azure-workloads.”

Azure Security Center (ASC) detecteert Azure Virtual Machines (VM’s) automatisch en zorgt direct – in slechts een paar stappen – voor de grootschalige inzet van Qualys Cloud Agents. Daarna leveren de agents continu kwetsbaarheidsdata aan het Qualys Cloud Platform, dat op zijn beurt data over kwetsbaarheden en gezondheidsmonitoring terugstuurt naar ASC. Zo kan een klant snel kwetsbare VM’s via het ASC-dashboard identificeren. De klant beschikt daarbij over gedetailleerde correlatiedata, forensische details en rapportages door direct te schakelen van ASC naar de Qualys-managementconsole. Dat levert een compleet beeld op van de beveiligingssituatie van alle wereldwijde IT-middelen. Klanten kunnen de beschikbare data gebruiken om kwetsbare systemen, waaronder on-premise servers, cloud-virtual machines en laptops, te identificeren. Met behulp van door Qualys geleverde analyses is vervolgens een oplossing te vinden, die het operations-team kan doorvoeren.

Flexibele en brede inzet

De toevoeging van Qualys Cloud Agent-technologie aan ASC zorgt voor nog meer flexibiliteit voor organisaties die het inzicht in, en de controle over hun IT-middelen verder willen consolideren. Qualys stelt klanten in staat om met behulp van agents en de appliance scanner-technologie kwetsbaarheden in cloud- en on-premise omgevingen continu te bewaken. De geïntegreerde agents en de Qualys Virtual Scanner Appliance, gecombineerd met de onlangs uitgebrachte extensies voor Azure, maken het voor klanten mogelijk om de beste beveiligingsmogelijkheden te kiezen voor hun netwerk.

Beschikbaarheid en meer achtergrond

  • Qualys Cloud Agent for Azure Security Center is per direct beschikbaar voor Azure Virtual Machines voor Windows. Eind 2016 wordt ondersteuning van Linux verwacht.
  • Qualys Cloud Agent Platform is gratis te proberen.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!