Qualys lanceert baanbrekende, gratis Asset Inventory Service

AssetView biedt binnen seconden direct en praktisch inzicht in miljoen IT-middelen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Qualys
  • geplaatst op
  • 6 augustus 2015 10:23 uur

Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudbeveiliging en compliance-oplossingen, lanceert Qualys AssetView, een gratis clouddienst waarmee organisaties informatie kunnen verzamelen over al hun IT-middelen die zijn voorzien van een agent. De oplossing is schaalbaar tot miljoenen IT-middelen en geschikt voor organisaties van elke omvang. Wereldwijde IT-middelen zijn binnen enkele seconden op te zoeken en de informatie over deze middelen wordt continu onderhouden.

Globalisering, virtualisatie en mobiele devices, zoals laptops en tablets, zorgen voor nieuwe endpoints op bedrijfsnetwerken. Deze maken het voor organisaties moeilijker om bij te houden welke IT-middelen precies deel uitmaken van de infrastructuur en welke wellicht een beveiligingsrisico met zich meebrengen. Daarnaast hebben hackers nieuwe manieren gevonden om organisaties te infiltreren en gevoelige data te ontsluiten. IT-teams zoeken dan ook naar andere middelen dan alleen scannen om endpoint-beveiliging te waarborgen. Zij worden daarbij vaak beperkt doordat ze geen overzicht van, en inzicht in alle IT-middelen hebben, wat wel nodig is met het oog op beveiliging en compliance.

Met AssetView beschikken IT-professionals snel over praktisch inzicht in alle IT-middelen, wat het beheer effectiever maakt en de beveiliging van endpoints verbetert. De service maakt gebruik van het Qualys Cloud Agent Platform (CAP), een revolutionair platform bestaande uit lichtgewicht agents. Deze agents bekijken realtime de beveiliging en compliance van IT-middelen, ongeacht de locatie: on-premise, mobiel of in de cloud.

“Het groeiende aantal IT-middelen, de explosie aan endpoint devices en de toegenomen dreiging maken van enterprise-IT en -beveiliging een complexe zaak”, zegt Philippe Courtot, bestuursvoorzitter en CEO van Qualys, Inc. “IT- en security-professionals staan voor de taak om ervoor te zorgen dat IT-middelen up-to-date, veilig en compliant zijn. Met AssetView, onze gratis Asset Inventory Service, bieden we inzicht in wereldwijde IT-middelen en voorzien we professionals van de informatie die ze nodig hebben om die middelen veilig te houden.”

De belangrijkste features van Qualys AssetView

  • Compleet, schaalbaar en altijd up-to-date overzicht van endpoints – de service biedt een continu geüpdatet overzicht van alle middelen en schaalt tot miljoenen middelen. De dienst is daardoor ook geschikt voor zeer grote organisaties. Door gebruik te maken van het Qualys Cloud Platform, is er geen kostbare beheerinfrastructuur vereist.
  •  Minimale impact op systemen en netwerken – de agent kijkt naar veranderingen ten opzichte van de vorige status, wat de impact op netwerken en systemen minimaliseert. De agent draait daarnaast op de achtergrond met geringe impact op het systeem en houdt zichzelf up-to-date zonder de noodzaak van een reboot.
  • Snelle, accurate en bruikbare data – AssetView biedt een nieuwe informatielaag over de actuele status van endpoints door het catalogiseren van details over services, bestandssystemen en registers. Ook is er een schat aan informatie beschikbaar voor het beheren en beveiligen van systemen.
  • Probleemloze werking in gevirtualiseerde omgevingen – AssetView biedt een unieke benadering voor wat betreft het aangeven of een systeem zich beweegt over het netwerk, of in virtuele omgevingen is gekloond. De service houdt de constante verspreiding van images binnen en buiten de omgeving continu in de gaten.
  • Uitbreidbaar – AssetView en het Qualys Cloud Agent Platform zijn geïntegreerd met Qualys Vulnerability Management en Qualys Policy Compliance, en ontworpen om mee te groeien met netwerken.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.