Quanza realiseert voor Serverius hogesnelheidsverbinding naar internationale netwerken

Datacenter kiest MRV OptiDriver voor glasvezelverbindingen tot 100 Gbps


Betrouwbaar core-netwerk

Serverius, het enige dual datacenter in midden-Nederland, biedt internationale ondernemingen een betrouwbare oplossing voor diensten als co-locatie en netwerkhosting binnen Europa. Het core-netwerk is verbonden door vier verschillende dark fiber-verbindingen, zodat transport over het netwerk gegarandeerd blijft, ook als een van de verbindingen uitvalt—een netwerk dat uniek is in midden-Nederland. Nu de oplossingen van Serverius de internationale markt op gaan, is het cruciaal dat deze geavanceerde netwerkbeschikbaarheid de hoogste prioriteit blijft behouden. Voor dit uitbreidingsproject heeft Serverius gekozen voor het OptiDriver-platform, op aanbeveling van Quanza Engineering, een integrator van netwerkinfrastructuur en al lange tijd MRV-partner.

“De klanten van Serverius vertrouwen erop dat we langlopende, ‘best-in-class’-diensten voor co-locatie en hosting leveren. Het optische transport over het volledige netwerk was al gebaseerd op de LambdaDriver-technologie van MRV en we zijn blij dat we OptiDriver hier aan kunnen toevoegen. Het OptiDriver-platform helpt ons om meerdere glasvezelpaden van 10 Gbps, 40 Gbps tot 100 Gbps te leveren, voor meer redundantie over regionale afstanden, zodat onze klanten erop kunnen rekenen dat hun bedrijfskritische data snel en veilig worden getransporteerd”, zegt Gijs van Gemert, CEO van Serverius. “Bovendien beschikken we met deze oplossing over flexibiliteit en schaalbaarheid, waardoor we kunnen waarborgen dat onze klanten hoogstaande hostingdiensten blijven ontvangen tegen een bijzonder goede prijs.”

Flexibele bandbreedte

Vandaag de dag staan veel datacenters voor de uitdaging om te kunnen blijven voorzien in actuele en toekomstige capaciteitsbehoeften, terwijl tegelijkertijd rekening moet worden gehouden met energiekosten en ruimte. Dat vraagt om flexibel te leveren bandbreedte tussen locaties en de capaciteit om snel en energiezuinig op te schalen. Voor Serverius, en voor veel andere datacenters, kunnen deze doelstellingen alleen worden behaald met een optische transportoplossing met een kleine formfactor en laag energieverbruik, die tegelijkertijd geringe vertraging en hoge betrouwbaarheid voor netwerkverkeer en next-generation services biedt.

Het OptiDriver-platform biedt transport met de hoogste dichtheid per 10/100G service in de branche en is het meest zuinige chassis in zijn klasse. De flexibele en multifunctionele oplossing ondersteunt onder meer Ethernet, OTN, TDM (T1/E1 tot 100 Gbps), Fibre Channel, ESCON/FICON en Infiniband. Serverius bezuinigt zo aanzienlijk op het aantal componenten dat nodig is om een breed scala aan applicaties aan te bieden. Deze functionaliteit leidt tot aanzienlijke uitbreiding van infrastructuurinvesteringen met tegelijkertijd vereenvoudigd beheer en energie- en ruimtebesparing.

Doorlopend onderhoud

“Quanza Engineering is zeer betrokken bij de prestaties van het Serverius-netwerk, aangezien we de bijbehorende infrastructuur en activiteiten bouwen en deze 24 uur per dag, zeven dagen per week onderhouden. We streven er altijd naar om de beste architectuur voor een optimale bandbreedte voor klanten te implementeren, en de oplossingen van MRV passen het beste bij de toenemende connectiviteitsbehoeften van Serverius”, zegt Frans ter Borg, CEO van Quanza Engineering. “Het OptiDriver-platform zal ondersteuning bieden voor de onmiddellijke capaciteitsvereisten van Serverius en daarnaast op eenvoudige wijze toekomstige capaciteitsbehoeften faciliteren.”
“Het OptiDriver-platform is speciaal gebouwd om tegemoet te komen aan beschikbaarheidseisen, maar gaat nog een stap verder en biedt het laagste vermogen per bit, de hoogste bandbreedtedichtheid en uitgebreide snelheid- en protocolondersteuning”, zegt Scott St. John, Senior Vice President of Global Sales and Service bij MRV Communications. “Door deze functies samen te voegen, wordt verkeer met hoge bandbreedte over regionale afstanden efficiënter beheerd, zodat datacenters zoals Serverius op effectieve wijze kunnen voldoen aan veranderende capaciteitsbehoeften, voor elk willekeurig toekomstbestendig netwerk ter wereld, zonder nadelige invloed op de betrouwbaarheid van de glasvezelverbinding.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.