Raytheon Websense wordt Forcepoint

Security-bedrijf neemt onderdelen over van Intel Security en introduceert twee oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Raytheon
  • geplaatst op
  • 15 januari 2016 11:30 uur

Cybersecurity-bedrijf Raytheon | Websense gaat verder onder de naam Forcepoint. Het security-bedrijf neemt de next-generation firewall-oplossing Stonesoft en de proxy firewall-technologie Sidewinder over van Intel Security (voorheen McAfee).

Daarnaast introduceert Forcepoint twee nieuwe producten:

  • SureView Insider Threat 8.0 is een waarschuwingssysteem dat automatisch de meest riskante gebruikers binnen een organisatie detecteert op basis van hun gedrag en data die worden gegenereerd door TRITON AP-DATA.
  • Cloud-based Protection van Office 365: het TRITON-platform wordt nu gehost in Microsoft Azure en biedt daarmee data loss prevention (DLP) voor Microsoft Exchange Online in Office 365, direct vanuit Microsoft’s eigen cloud-omgeving.

In 2015 werd Websense overgenomen door Raytheon. Forcepoint heeft nu een compleet portfolio aan cybersecurity-oplossingen, door de combinatie van het Raytheon Cyber Products-portfolio, het TRITON security-platform en de recent overgenomen onderdelen van Intel Security.

Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op de cloud-oplossingen Forcepoint voor de beveiliging van data, netwerken en gebruikers. Forcepoint is gespecialiseerd in security-oplossingen die bescherming bieden tegen geavanceerde cyber-aanvallen en datadiefstal. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van web-, email-, data- en netwerkbeveiliging en heeft wereldwijd meer dan 2.200 werknemers. In Nederland opereert Forcepoint vanuit Utrecht.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.