Raytheon Websense wordt Forcepoint

Security-bedrijf neemt onderdelen over van Intel Security en introduceert twee oplossingen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Raytheon
  • geplaatst op
  • 15 januari 2016 11:30 uur

Cybersecurity-bedrijf Raytheon | Websense gaat verder onder de naam Forcepoint. Het security-bedrijf neemt de next-generation firewall-oplossing Stonesoft en de proxy firewall-technologie Sidewinder over van Intel Security (voorheen McAfee).

Daarnaast introduceert Forcepoint twee nieuwe producten:

  • SureView Insider Threat 8.0 is een waarschuwingssysteem dat automatisch de meest riskante gebruikers binnen een organisatie detecteert op basis van hun gedrag en data die worden gegenereerd door TRITON AP-DATA.
  • Cloud-based Protection van Office 365: het TRITON-platform wordt nu gehost in Microsoft Azure en biedt daarmee data loss prevention (DLP) voor Microsoft Exchange Online in Office 365, direct vanuit Microsoft’s eigen cloud-omgeving.

In 2015 werd Websense overgenomen door Raytheon. Forcepoint heeft nu een compleet portfolio aan cybersecurity-oplossingen, door de combinatie van het Raytheon Cyber Products-portfolio, het TRITON security-platform en de recent overgenomen onderdelen van Intel Security.

Meer dan 20.000 organisaties wereldwijd vertrouwen op de cloud-oplossingen Forcepoint voor de beveiliging van data, netwerken en gebruikers. Forcepoint is gespecialiseerd in security-oplossingen die bescherming bieden tegen geavanceerde cyber-aanvallen en datadiefstal. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van web-, email-, data- en netwerkbeveiliging en heeft wereldwijd meer dan 2.200 werknemers. In Nederland opereert Forcepoint vanuit Utrecht.

Nog geen reacties

Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.