Realtime Register als eerste Nederlandse registrar geaccrediteerd voor .RU en .PФ-domeinnamen


Realtime Register, ICANN-geaccrediteerde registrar van domeinnamen en leverancier van webhostingdiensten, is als eerste Nederlandse registrar geaccrediteerd door de Russische registry. Dit betekent dat Realtime Register als enige zonder tussenkomst van derden .RU- en .PФ-domeinnamen mag registreren bij TCI, de Russische registry. Met deze accreditatie helpt Realtime Register lokale Russische bedrijven en organisaties met ambities in Rusland, online te groeien. Door de directe relatie die Realtime Register heeft met de .RU-registry, kunnen domeinnamen snel worden geregistreerd en is geen aanvullende validatie vereist.

Er zijn wereldwijd slechts 31 registrars die voor de domeinnaam extensies .RU en .PФ geaccrediteerd zijn. Dit terwijl het land met 146 miljoen inwoners enorme potentie biedt. Berend van Dalfzen, Managing Director van Realtime Register: “De partijen die geaccrediteerd willen worden doorlopen een intensief proces. We zijn dan ook enige tijd bezig geweest om aan alle eisen te voldoen. Eén daarvan is het hebben van een lokaal kantoor zodat er niet alleen telefonische ondersteuning geboden kan worden, maar er ook een fysieke plek is waar mensen kunnen aankloppen.”

Kantoor in Moskou
Realtime Register opende een kantoor in Moskou met Russisch personeel in dienst. “Deze medewerkers hebben ons ook praktisch ondersteund in het accreditatieproces. Alle documenten worden aangeleverd in het Russisch, dan is het erg prettig om mensen in je eigen organisatie te hebben met Russisch als moedertaal die deze informatie voor de Nederlandse collega’s kunnen vertalen”, vertelt Van Dalfzen.

Russische resellers .RU en .PФ-domeinnamen
Realtime Register biedt met de accreditatie niet alleen lokale én internationale organisaties de kans om zich met een .RU- of .PФ-domeinnaam op de Russische markt te begeven. Via zusterbedrijf Resello wordt Russische resellers de kans geboden tegen zeer aantrekkelijke prijzen domeinnaamregistraties, hostingdiensten en aanverwante producten aan te bieden.

Van Dalfzen: “Onze ambities zijn groot en dat zijn de kansen ook. Rusland is met de aangrenzende landen die daar veel zaken doen, één van de grootste wereldeconomieën. Als je daar als bedrijf succesvol wilt zijn, is het essentieel een lokaal platform te hebben. En aan de andere kant helpen we ook graag (startende) Russische bedrijven die online internationale markten willen betreden. Door via Resello lokale resellers een aantrekkelijk aanbod te doen, creëren we bovendien een mooie uitgangspositie om te groeien in Rusland en benutten we onze accreditatie maximaal.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.